Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

A Győr-Szol Zrt. értesíti a közlekedőket, hogy az árhullám levonulását követően 2024. június 17-én ismét megnyitotta a kezelésében lévő Petőfi híd alatti parkolót. A szolgáltató munkatársai a szükséges takarítási munkákat elvégezték, így az autósok ismét korlátozás nélkül használhatják a területet. 

Tájékoztató a Győr-Szol Zrt. ünnepi szolgáltatásairól és nyitvatartási rendjéről – 2024. május 20.

Hiba-és kárbejelentés, szolgáltatási hibabejelentő:
A Győr-Szol Zrt. hiba-és kárbejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon minden naptári napon 0-24 órában hívható.

Ügyfélszolgálatok:
Május 20-án, Pünkösd hétfőn a Győr-Szol Zrt. Orgona utcai, Jókai utcai és az ETO Park első emeletén lévő ügyfélszolgálati irodái egységesen zárva tartanak, a telefonos ügyfélszolgálat nem működik.

Parkolás:
Május 20-án, Pünkösd hétfőn Győrben a felszíni fizetőparkoló hálózat beállói díjfizetés nélkül vehetőek igénybe.

A Jókai, a Révai, az Árpád, a Vásárcsarnok, a Dr. Petz Lajos és a Kodály parkolóházban, a Dunakapu mélygarázsban, valamint a Fürdő téri parkolóban a szokásos, érvényben lévő díjakért lehet parkolni.

Vásárcsarnok és Kereskedők utcája:
A győri vásárcsarnok május 20-án, Pünkösd hétfőn – az egyébként is szokásos nyitvatartási rendnek megfelelően – zárva tart.

Sportingatlanok:
A Barátság Sportpark május 20-án, Pünkösd hétfőn korlátozott nyitva tartással üzemel. A műfüves pályák nyitva, a kiszolgáló létesítmény zárva lesznek, míg a játszótér, a futópálya és a park további sporteszközei használhatóak.

A Bercsényi ligetben a fitnesspark, illetve a sportpályák május 20-án, Pünkösd hétfőn zárva tartanak.

Köztemetők:
A Szabadhegyi, Nádorvárosi, Révfalui, Újvárosi, Sugár úti, Templom úti, Malomsori és Koroncói úti köztemetők a nyári nyitvatartási rendnek megfelelően egységesen 7 és 20 óra között látogathatóak.

A Rába folyó vízszintje csökkenő tendenciát mutat, ennek köszönhetően 2023. augusztus 11-én 15 órától a Győr-Szol Zrt. újra megnyitja az autósok előtt a Petőfi híd alatt és mellett található parkolót.

Köszönjük az autósok türelmét.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a Rába folyó várható áradása miatt Győrben, a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót az üzemeltető 2023. augusztus 10-én, csütörtökön 15 órától lezárja. Ettől az időponttól kezdve a parkolóba behajtani már nem lehet.

A szolgáltató kéri az ott parkoló járművek vezetőit, hogy minél előbb hagyják el a területet.

Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a Győr-Szol Zrt. ismét megnyitja a parkolót, melyről tájékoztatni fogja a lakosságot.

A Győr-Szol Zrt. értesíti a közlekedőket, hogy 2023. július 17-én 14 órától kerül sor Győrben a Kuopio parkban épített Kodály Zoltán parkolóház megnyitására.

A Kodály Zoltán parkolóház 2023. július 31-én 24 óráig díjfizetés nélkül vehető igénybe.

2023. augusztus 1-én 00 órától a pakolóházban díjfizetés ellenében, illetve a megváltott bérletekkel lehet parkolni. A parkolás díja 200 forint/óra. A 24 órás parkolás díja 600 forint. A bérlet díja 15.000 forint/hónap. Ettől az időponttól a parkolóház alsó szintjén óradíj ellenében lehet parkolni, a megváltott bérletek a parkolóház felső szintjére érvényesek.

Bérleteket 2023. július 20-án reggel 7 órától lehet igényelni.  Az igénylőlapok július 20-tól a Győr-Szol Zrt. honlapjáról lesznek letölthetők, illetve átvehetők a szolgáltató Jókai utcai (Győr, Jókai utca 7-9.) és Orgona utcai (Győr, Orgona utca 10.) ügyfélszolgálati irodáiban. A Kodály Zoltán parkolóházba egy háztartás egy bérlet igénylésére jogosult.

A kitöltött igénylőlapot a parkolas@gyorszol.hu címe kell beküldeni, illetve személyesen leadható a Győr-Szol Zrt ügyfélszolgálati irodáiban. A Kodály Zoltán parkolóházba érvényes bérleteket a beérkezés sorrendjében állítja ki a szolgáltató. A bérleti szerződés aláírásáról az igénylők személyes értesítést kapnak.

„Megkezdjük a már kiváltott parkolási bérletek árának visszatérítését. Az előzetes nagyszámú kiváltások miatt két időpontot tűztünk ki a torlódások, a hosszú várakozások elkerülése végett.

Akik a Szívügyünk Győr bérletek kiváltására jogosultak, és korábban más típusú bérletet vásároltak, azok számára a korábban megvásárolt bérletek árának visszatérítése 2023. június 1- június 30-ig zajlik.

A második gépjárműre megváltott bérletek árának visszatérítése pedig 2023. július 1- július 31-ig történik. Kérjük a visszatérítésre jogosult lakosságot, hogy a fenti időpontok figyelembevételével keressék a Győr-Szol Zrt. ügyfélszolgálatát. Köszönjük türelmüket!” – áll a városháza közleményében.

A Győr-Szol Zrt. értesíti a közlekedőket, hogy az áramszolgáltatónál keletkezett meghibásodás miatt a Dunakpu mélygarázsban az áramellátás nem biztosított, így az üzemeltető a létesítményt átmenetileg lezárta. Az autósok számára a kihajtás biztosított, de az áramszünet ideje alatt behajtani nem lehet.

Az autósok a hiba elhárítását követően vehetik igénybe ismét a mélygarázst, erről a Győr-Szol Zrt. értesíti a nyilvánosságot.

A Győr-Szol Zrt. értesíti a közlekedőket, hogy a vízügyi előrejelzések módosultak, így várhatóan a Rába folyó nem lép ki a medréből Győr térségében. Ezért nincs szükség a Petőfi híd alatti parkoló –korábban meghirdetett – 2023. május 17-én történő lezárására. A parkolót az autósok korlátozás nélkül, folyamatosan használhatják.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a Rába folyó várható áradása miatt Győrben, a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót az üzemeltető 2023. május 17-én, szerdán 13 órától lezárja. Ettől az időponttól kezdve a parkolóba behajtani már nem lehet.

A szolgáltató kéri az ott parkoló járművek vezetőit, hogy minél előbb hagyják el a területet.

Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a Győr-Szol Zrt. ismét megnyitja a parkolót, melyről tájékoztatni fogja a lakosságot.

Kérjük, hogy a nagy fák alatt ne tartózkodjanak az erős szélben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Győr-Moson-Sopron vármegyére is narancssárga – másodfokú – figyelmeztetést adott ki, általában 70-90 km/h, de időnként akár 90 km/h-t meghaladó, egy-egy helyen a 100 km/h-t is elérő erősen viharos széllökésekre kell számítani.
Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás.

blank
forrás: met.hu

A Győr-Szol Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a fokozott balesetveszély miatt az erős szélben a parkok, ligetek, játszóterek területén mindenki csak saját felelősségre tartózkodhat. Ugyanez igaz a közterületi parkolókra is.

Mi a teendő szélviharban?
– Pakoljunk össze az udvarunkon, fel ne kapjon semmit a szél.
– Ne induljunk el a szabadba.
– Ne rakjunk tüzet.
– Zárjuk be a házi- és haszonállatainkat.
– Ne menjünk recsegő, ropogó faágak, fák közelébe.
– Ne vigyük gyermekeinket a játszótérre.
– Ne menjünk a leszakadt villanyvezeték közelébe, de jelentsük be az illetékeseknek, ha ilyet látunk.
– Zárjuk be az ablakokat.
– Figyeljuk a szén-monoxid-érzékelőt, a szél visszanyomhatja a levegőt a kürtőkbe.
– Készüljünk fel egy esetleges áramszünetre is.
– Ha dühöng a szél, áramtalanítsunk.
– Baj esetén pedig hívjuk a 112-es segélyvonalat.

Nyitókép: archívum

Parkolási bérletvásárlás – március 13-tól állandó lakcímmel!

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. június 28. napján tartott ülésén elfogadta a helyi parkolási rendelet módosítását. Az új szabályozás értelmében 2023. április 1-től bővül a felszíni fizető parkolóhálózat Adyváros és Nádorváros egyes részein és a Szent István lakótelepen. Lakossági parkolóbérletet már március 13-tól válthatnak azok, akik az érintett területen állandó lakcímmel rendelkeznek.

A díjköteles zónák kiterjesztésénél forgalomszabályozási szempontok alapján született meg a döntés. Az övezetek bővítésével a lakótelepeken tapasztalható zsúfoltság enyhülésére, rendezettebb parkolásra lehet számítani. A szolgáltató nem a parkolási bevételek növelésére, hanem a megváltozott lakossági igényeknek megfelelő parkolási hálózat üzemeltetésére törekszik. A fizető parkoló kijelölés parkolásszabályozási eszköz.

Az új parkolóhelyek jórészt a III. övezeti besoroláshoz tartoznak, ahol április elsejétől munkanapokon 8 és 18 óra között 320 forint/óra díjat kell fizetni. Szombaton és vasárnap a parkolás továbbra is ingyenes.

A Szent István úti lakótelep bővítéssel érintett része (a Kamara utca – Szent István út – vasút által határolt terület) a II. övezeti besoroláshoz tartozik, itt április elsejétől munkanapokon 8 és 18 óra között valamint szombaton 8 és 14 óra között kell 440 forint/óra díjat fizetni.

Parkolójegyet a kihelyezett jegykiadó automatákból vásárolhatnak, illetve mobiltelefonos díjfizetésre is lesz lehetőség. A járműgyártás területén közismertté vált chiphiány más műszaki eszközök gyártása során is nehézségeket okoz. Az új parkolójegy kiadó automaták beszerzésének csúszása miatt – átmeneti jelleggel – a meglévő automaták átcsoportosításával oldja meg a szolgáltató az újonnan bevont fizetőparkolók kiszolgálását.

A bővítéssel érintett területen jellegéből adódóan elsősorban bérletes parkolásra lehet számítani, emellett a statisztikák szerint az eseti díjfizetés több mint hatvan százaléka mobiltelefonnal történik, így a kihelyezett automaták biztosítják a valós igényeknek megfelelő számú jegyváltás lehetőségét.    

Az átmeneti időszakban a ritkábban elhelyezett automaták miatt nagyobb gyaloglási távolsággal kell számolni, amit természetesen az ellenőrzés során figyelembe vesznek. A parkolójegy kiadó automaták könnyebb megtalálását irányjelző táblák segítik. A további parkolójegy kiadó automatákat a következő időszakban a Győr-Szol folyamatosan helyezi ki. Az eredetileg tervezett sűrűségben elhelyezett készülékek ettől kezdve fogják lehetővé tenni a kényelmes jegyváltást.

Az egyes parkolási övezeteket tartalmazó térkép megtalálható a GYŐR-SZOL Zrt. honlapján a „Parkolás” menüpont alatt vagy az  alábbi linkre kattintva.

A díjkötelessé vált területen élők jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlására. Az éves bérlet ára 12 000 forint, emellett 3000 forintért negyedéves, 1000 forintér havi bérlet is vásárolható. Mivel az idei évben az önkormányzati rendelet rendelkezésének megfelelően április elsején lép hatályba a díjfizetési kötelezettség az új területeken, az egész évre szóló bérlet ára időarányosan 9000 forintért váltható meg.

A bérletek megvásárlására a bővítési területen állandó lakcímmel rendelkezők számára már március 13-tól lesz lehetőség személyesen a GYŐR-SZOL Zrt. Jókai utcai és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban.

 Az igényléshez szükséges információk illetve nyomtatvány az alábbi linken megtalálható.

Milyen bérletet tud vásárolni, aki a fizetős parkolási övezetben dolgozik?
Övezeti parkolási bérletet tud vásárolni. Melynek díjai az alábbiak: 

 

HAVI

NEGYEDÉVES

ÉVES

I. övezet

28 800 Ft

80 640 Ft

302 400 Ft

II. övezet

19 200 Ft

53 760 Ft

201 600 Ft

III. övezet (A/B/C/D)

12 000 Ft

33 600 Ft

126 000 Ft

A díjak az áfát tartalmazzák.

Az ügyintézéshez szükséges okmányok és dokumentumok:

 
  1. • érvényes személyazonosító igazolvány vagy érvényes útlevél
  2. • érvényes vezetői engedély
  3. • 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap vagy érvényes bérleti szerződés (A szolgáltató a nem hiteles tulajdonilap-másolatot is elfogadja, mely az „Ügyfélkapu”-ról díjmentesen letölthető.)
  4. • állandó lakcímbejelentést igazoló lakcímkártya (vagy régi típusú személyigazolvány)
  5. • érvényes forgalmi engedély (az igénylőnek a forgalmi engedélyben tulajdonosként vagy üzembentartóként szerepelnie kell)
  6. • cégautó esetén a lehatárolt területen lakással rendelkező személy nevére szóló használati jogosultságot igazoló dokumentum

Bérlő abban az esetben jogosult a lakossági parkolási bérlet igénylésére, ha a lakcímkártyája szerint az adott ingatlanban állandó lakos és a lakástulajdonos lemond a lakossági parkolási bérlettel kapcsolatos jogáról a javára. A lemondás kizárólag személyesen történhet. Amennyiben a lakossági parkolási bérlet igénylője nem a lakásingatlan tulajdonosa, az igénylés során köteles a lakástulajdonossal együtt megjelenni a GYŐR-SZOL Zrt. ügyfélszolgálati irodájában annak érdekében, hogy a tulajdonos személyesen mondjon le jogosultságáról.

Akik nem jogosultak kedvezményes lakossági bérlet igénybevételére, válthatnak mind a III-as övezetre, mind az egész parkolási hálózatra érvényes rendszámhoz kötött bérleteket melyeknek díjai az alábbi oldalon találhatóak.

A parkolóhálózat bővítésével kapcsolatos további információkat folyamatosan közli szolgáltató hivatalos honlapján illetve a sajtón keresztül.

Győr fizetős parkolási térképe – II. övezet - Szent István úti lakótelep – érvényes április 1..

Győr fizetős parkolási térképe – III/C övezet – érvényes április 1.

Győr fizetős parkolási térképe – III/D övezet – érvényes április 1.​

A kép nagyításához kattintson!

A II. övezetbe tartozó terület meghatározása

1 Zechmeister utca a Munkácsy utcától a Jókai utcáig  
2 Bajcsy-Zsilinszky út a Munkácsy utcától a Jókai utcáig, valamint a Gárdonyi Géza utca – 14-es út között  
3 Árpád út a Munkácsy utca – Jókai utca között, valamint a Gárdonyi Géza utca – 14-es út között  
4 Jókai utca a Szent István út – Révai Miklós utca között  
5 Révai Miklós utca  
6 a Városház tér nyugati oldala  
7 Bisinger sétány a Gárdonyi Géza utca – Baross híd között  
8 Rokop József utca  
9 Bástya utca az Újkapu utca – Kiss János utca között  
10 Rákóczi Ferenc utca az Újkapu utca – Vas Gereben utca között  
11 Liszt Ferenc utca az Újkapu utca – 14-es út között  
12 Batthyány tér északi, keleti és déli oldala  
13 Tarcsay Vilmos utca az Árpád út – Schwarzenberg utca között  
14 Munkácsy utca  
15 Eötvös tér déli és nyugati oldala  
16 Kiss János utca az Árpád út – Móricz Zsigmond rakpart között  
17 Türr István utca  
18 Móricz Zsigmond rakpart az Újkapu utca – Vas Gereben utca között, valamint a Móricz Zsigmond rakparttól nyíló Széchenyi híd alatti és a Széchenyi hídtól keletre található, körbekerített parkoló öböl  
19 Kamara utca és parkoló öböl a parkolóházzal szemben  
20 Vas Gereben utca a Türr István utca és Móricz Zsigmond rakpart között  
21 Tátika utca  
22 *  Kamara utcáról nyíló Szent István úti szervizutak (érvényes: 2023. április 1.)  
23 *  Berényi út (érvényes: 2023. április 1.)

A III/C. övezetbe tartozó terület meghatározása (Nádorváros északi rész)

1. Eszperantó út és parkolóöblök
2. Csaba utca
3. Bartók Béla utca és szervizútjai
4. Buda utca
5. Corvin utca
6. Hunyadi János utca a Kálvária utca – Zrínyi Miklós utca között
7. Wesselényi utca
8. Dugonics utca
9. Babits Mihály utca az Eszperantó út és a Galamb utca között
10. Honvéd utca
11. Kálvária utca az Eszperantó út és a Bakonyi út között
12. Kálvária utca szervizutak a Hunyadi utca és a Bakonyi út között
13. Lahner György utca
14. Bem tér
15. Galamb utca
16. Attila utca
17. Roosevelt utca
18. Dr. Petz Lajos utca és szervizút
19. Álmos utca
20. Mester utca 1-10. számig
21. Sport utca és szervizutak a Tihanyi Árpád út és a Blaha Lujza utca között
22. Lehel utca és szervizút
23. Herman Ottó utca és szervizút, valamint parkolóöblök
24. Török István utca és szervizútjai a 20-24. sz. tömb vonaláig
25. Baross Gábor út és a Liezen-Mayer utca közötti szervizút
26. Liezen-Mayer utca a Roosevelt utca és a Szigethy Attila út között
27. Liezen-Mayer utca és a Herman Ottó utca közötti szervizút
28. Verseny utca a Herman Ottó utca és a Szigethy Attila út között
29. Lázár Vilmos utca a Herman Ottó utca és a Szigethy Attila út között
30. Tihanyi Árpád út és szervizút az Eszperantó út és a Szigethy Attila út között
31. Pacsirta utca
32. Blaha Lujza utca

A III/D övezetbe tartozó terület meghatározása
(Nádorváros déli rész - Adyváros)

1 Szent Imre útról nyíló parkoló öböl a rendelőintézet előtt  
2 Vasvári utcáról nyíló 4123/11. hrsz.-ú bekötő út  
3 Tihanyi Árpád út 68-78 számok mögötti és melletti szervizút  
4 Tihanyi Árpád útról a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház „A” épülete előtti parkoló öböl  
5 *  Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút közötti átkötés  
6 *  Kassák Lajos utca  
7 *  Lázár Vilmos utca a Szigethy Attila út és a Magyar utca között  
8 *  Verseny utca a Szigethy Attila út és a Magyar utca között  
9 *  Március 15. utca a Szigethy Attila út és a Magyar utca között  
10 *  Szent Imre út és szervizútjai a Szigethy Attila út és a Vasvári Pál utca között  
11 *  Liezen-Mayer utca a Szigethy Attila út és a Vasvári Pál utca között  
12 *  Szigethy Attila út szervizútjai a páros oldalon a 60-90. házszámok mögött  
13 *  Somogyi Béla utca a Nagy Imre út és a Tihanyi Árpád út között  
14 *  Mónus Illés utca a Nagy Imre út és a Szent Imre út között  
15 *  Magyar utca és szervizútjai  
16 *  Földes Gábor utca és szervizútja a 33. és 35. házszámok közötti gyalogos átkelőhelytől a Tihanyi Árpád útig  
17 *  Lomnic utca a Nagy Imre úttól a Szent Imre útig  
18 *  Bocskai utca  
19 *  Rómer Flóris utca

Március 19-én, vasárnap Régiségvásárt rendeznek a Tarcsay utcai piactéren reggel 7 és 14 óra között. A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja az autósokat, hogy a vasárnapi rendezvény ideje alatt szünetel a parkolási lehetőség a Tarcsay parkoló egész területén. A szolgáltató mindenkit arra kér, hogy gépjárművével március 18-án, szombaton 20 óráig hagyja el a parkolót, melyet a vasárnapi Antik Expo-t követően lehet újra használni.

Tájékoztató a Győr-Szol Zrt. ünnepi szolgáltatásairól és nyitvatartási rendjéről – 2023. március 15.

Hiba-és kárbejelentés, szolgáltatási hibabejelentő:

A Győr-Szol Zrt. hiba-és kárbejelentő vonala a96/50-50-55-ös telefonszámon minden naptári napon 0-24 órában hívható.

Ügyfélszolgálatok:

Március 15-én, szerdán a Győr-Szol Zrt. Orgona utcai és Jókai utcai ügyfélszolgálati irodái egységesen zárva tartanak, a telefonos ügyfélszolgálat nem működik.

Parkolás – Győr:

Jókai, Révai, Árpád, Vásárcsarnok, Dr. Petz Lajos parkolóház, Dunakapu mélygarázs:

A Jókai, a Révai, az Árpád, a Vásárcsarnok és a Dr. Petz Lajos parkolóházban, valamint a Dunakapu mélygarázsban folyamatosan a szokásos, érvényben lévő díjakért lehet parkolni.

Utcai fizető parkolók:

Március 15-én, szerdán Győrben a felszíni fizetőparkoló hálózat, valamint a Széchenyi István Egyetem P5 és P6 jelű fizetőparkoló zónájának beállói díjfizetés nélkül vehetőek igénybe.

Vásárcsarnok és Kereskedők utcája:

A győri Vásárcsarnok március 15-én, szerdán zárva tart, a további napokon a rendes nyitvatartási rend szerint várja a vásárlókat.

Dunakapu téri piac:

A Dunakapu téri piacon március 15-én, szerdán nem lesz kereskedés.

Sportingatlanok:

A Barátság Sportpark március 15-én, szerdán korlátozott nyitva tartással üzemel. A műfüves pályák nyitva, a kiszolgáló létesítmény zárva lesznek, míg a játszótér, a futópálya és a park további sporteszközei használhatóak. A többi napon a létesítmény a rendes nyitvatartási rend szerint 7 és 22 óra között látogatható.

A Bercsényi ligetben a fitnesspark, illetve a sportpályák március 15-én, szerdán zárva tartanak, a többi napon 7 és 21 óra között vehetőek igénybe.

Köztemetők – Győr:

A Szabadhegyi, Nádorvárosi, Révfalui, Újvárosi, Sugár úti, Templom úti, Malomsori és Koroncói úti köztemetők a téli nyitvatartási rendnek megfelelően egységesen 8 és 17 óra között látogathatóak.

Két szombati napon, március 18-án és március 25-én reggel 8 órától 14 óráig Győrben a vásárcsarnokban is lesz lehetőség lakossági parkolási bérlet vásárlására.

A vásárcsarnok első emeltén megtalálható kihelyezett irodában azok vásárolhatják meg parkolási bérletüket, akik az április 1-e után fizető övezethez tartozó területen szereztek jogosultságot és ott állandó lakcímmel rendelkeznek.

A vásárcsarnokban kizárólag bankkártyás fizetéssel vásárolható parkolási bérlet!

Az ügyintézéshez szükséges okmányok és dokumentumok:

    • érvényes személyazonosító igazolvány vagy érvényes útlevél

    • érvényes vezetői engedély

    • 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap vagy érvényes bérleti szerződés (A szolgáltató a nem hiteles tulajdonilap-másolatot is elfogadja, mely az „Ügyfélkapu”-ról díjmentesen letölthető.)

    • állandó lakcímbejelentést igazoló lakcímkártya (vagy régi típusú személyigazolvány)

    • érvényes forgalmi engedély (az igénylőnek a forgalmi engedélyben tulajdonosként vagy üzembentartóként szerepelnie kell)

    • cégautó esetén a lehatárolt területen lakással rendelkező személy nevére szóló használati jogosultságot igazoló dokumentum

Bérlő abban az esetben jogosult a lakossági parkolási bérlet igénylésére, ha a lakcímkártyája szerint az adott ingatlanban állandó lakos és a lakástulajdonos lemond a lakossági parkolási bérlettel kapcsolatos jogáról a javára. A lemondás kizárólag személyesen történhet. Amennyiben a lakossági parkolási bérlet igénylője nem a lakásingatlan tulajdonosa, az igénylés során köteles a lakástulajdonossal együtt megjelenni a Győr-Szol Zrt. ügyfélszolgálati irodájában annak érdekében, hogy a tulajdonos személyesen mondjon le jogosultságáról.

A parkolóhálózat bővítésével és a parkolási bérletek vásárlásával kapcsolatos további információk megtalálhatóak az alábbi linken.

A GYŐR-SZOL Zrt. tájékoztatja a parkolási bérlettel rendelkezőket, hogy valamennyi, a GYŐR-SZOL Zrt. által korábban kiadott, és 2020. október 31-én még érvényes bérlet érvényességi ideje automatikusan meghosszabbodik az ingyenes parkolásra vonatkozó kormányrendelet visszavonásáig.

Tehát azoknak a bérlettulajdonosoknak, akiknek lakossági vagy nem lakossági övezeti bérletük 2020. október 31-én érvényes volt, nincs teendőjük, bérletük továbbra is érvényes arra a parkolási övezetre, amelyre megváltásukkor érvényesek voltak.

Rendszámváltozás esetén telefonos időpont-egyeztetést követően (96/50-50-50-es telefonszámon) a Jókai utcai ügyfélszolgálati irodában a korábban kiadott bérlet bemutatásával igényelhető ideiglenes parkolási bérlet.