Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Fűnyírás

A Győr-Szol Zrt. által gondozott zöldterület nagysága 2,7 millió négyzetméter, a gyepfelület 2 millió négyzetméter nagyságú. A parkokban, a lakótelepeken és a külsőségi területeken a Győr-Szol Zrt. szervezésében zajlik a fűnyírás.

A munka kezdete előtt a szakemberek minden évben ellenőrzik a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezték a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolták a védőburkolatokat.
A városi úthálózatban számos körforgalom terelő szigete füvesített. A lombkorona nélküli, általában domború kialakítású zöld szigeteken korábban növekedésnek indul a fű, ezért a Győr-Szol Zrt. ezeken a helyszíneken kezdi el a fűnyírást.

A város teljes területén, többek között a lakótelepi zöldterületeken, a parkokban és az egyéb városi zöldterületeken évente több alkalommal történik a fűnyírás. A fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot.

A Győr-Szol Zrt. a több mint 7000 folyóméter sövény rendszeres nyírásával folyamatosan javítja a közterületek esztétikai megjelenését. Térelválasztóként is funkcionálnak, ugyanakkor díszítenek is azok a sövények, amelyeket számos helyen az utak mentén és parkokban láthatunk. A sövények visszametszését tavasztól késő őszig rendszeresen végzik a Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóság dolgozói, sok szakaszon a biztonságos közlekedés, az utak beláthatósága érdekében kell elvégezni a munkát.

blank