0-24 hívható: 96/50-50-55, 20/922-5700

info@gyorszol.hu

Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.

Győr 2021-ben ünnepli városi címe adományozásának 750. évfordulóját. A település a történelem során mindig Magyarország fontos védőbástyája, gazdasági életének jelentős szereplője, fejlődésének mozgatórúgója volt. A Győr-Szol Zrt. elkötelezetten szolgálja e nagy múltú város lakosságát a 21. században.

Győr város önkormányzata 2009 decemberében határozott arról, hogy új gazdasági társaságot hoz létre azzal a szándékkal, hogy az önálló gazdálkodást folytató négy 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cégének (Inszol Zrt., Komszol Kft., Győrhő Kft. és Győri Városfejlesztési Kft.) működését a jövőben ennek keretében folytassa. Az új cég neve: Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. (Győr-Szol Zrt.) lett.

Tényleges működését 2010 októberétől kezdte meg az induláskor 12,5 milliárd forintos alaptőkéjű, 17,5 milliárdos mérlegfőösszegű vagyont kezelő, és hasonló nagyságrendű éves árbevételt elérő zrt. A cég profilja az ingatlankezeléstől a városüzemeltetésen keresztül a távhőszolgáltatásra, az energiatermelésre, a beruházási és kivitelezési munkák elvégzésére, a társasházkezelésre is kiterjed.

Főbb tevékenységek:
– Városüzemeltetés
– Ingatlangazdálkodás
– Vagyonkezelés
– Beruházás és kivitelezés
– Parkolók, pakolóházak üzemeltetése
– Piacok és vásárcsarnok üzemeltetése
 Temetők fenntartása, üzemeltetése
– Távhőszolgáltatás, energiatermelés
– Sportingatlanok kezelése

Leányvállalatok:

A Győr-Szol Zrt. százszázalékos tulajdonú leányvállalatai, a Győr+ Média Zrt., a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft., az Arrabona Depó Kft., valamint a többségi tulajdonban lévő Jószív Temetkezési Kft. révén Győr gazdasági életének egyéb területein is jelen van.