Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Növénygondozás

A Győr-Szol Zrt. minden évben jelentős mennyiségű egynyári virágot telepít a városi virágágyakba. Az előkészítő munkák részeként a cég dolgozói a kétnyári növények, illetve tulipán és nárcisz növények hagymáit április végén, május elején kiszedik a földből, majd megtörténik a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a gépi talajmegmunkálás, rotálás.

A szolgáltató munkatársai a város közterületein évente mintegy százezer palántát ültetnek el.

A szakemberek előtérbe helyezik a magyar fajtákat. A hazai körülményekre nemesített növények, a városi élet sajátosságait – légszennyezés, por, hőség – jól tűrik. A virágágyakba kerül nagyobb számban díszburgonya, bársonyvirág, begónia, vízifukszia, rózsanád, papagájfű, kakastaréj, díszcsalán, kisebb mennyiségben dália, borzas kúpvirág, zsálya, pillangóvirág, bojtocska, hamvaska. A közterületen elhelyezett virágládákba 4.050 egynyári növény kerül, főleg petúnia, díszburgonya, ezüstös pázsitszulák és balkon aranya. Az ültetést követően fontos feladat a virágok rendszeres öntözése, tápoldatozása, gyomtalanítása és növényvédelme.

Térelválasztóként funkcionálnak, ugyanakkor díszítenek is azok a sövények, amelyeket számos helyen az utak mentén és parkokban láthatunk. A közel 7.500 folyóméter sövény rendszeres nyírásával folyamatosan javítja a Győr-Szol Zrt. a közterületek esztétikai megjelenését.

Fűnyírás, kaszálás

Győrben a Győr-Szol Zrt. koordinálásban történik a közterületi  zöldterületeken a fűnyírás. A munka az időjárási viszonyokat és a fű növekedését figyelembe véve április második felében kezdődik és általában október közepéig tart. Az összefüggő nagy zöldterületeken kis traktorokkal, a járdák és villanyoszlopok, támfalak mellett motoros kézi kaszával dolgoznak szakembereink. 

A köztisztaság fenntartása érdekében a fűnyírókat motoros fújatóval, seprűvel felszerelt kollégák egészítik ki. Az úttestre szóródó nyiradékot seprőgépekkel takarítják fel. A nem intenzíven  fenntartott zöldterületeket – külsőségi részek, árvízvédelmi töltések – kaszálása nagy teljesítményű traktorokkal  történik program szerint.