Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Fenyőgyűjtés karácsony után

A Győr-Szol Zrt. minden évben biztosítja Győrben a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtését. Ehhez több mint száz gyűjtőhelyet jelöl ki a szolgáltató a város különböző pontjain még az ünnepek előtt, ahol január 31-ig helyezhetik el a lakók az örökzöldeket.

A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A Győrben összegyűjtött mintegy 35 000-40 000 darab karácsonyfát felaprítást követően hasznosítják. Ezért fontos hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le.

A január végéig működtetett, rendszeresen ürített, ingyenesen használható fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon, illetve a szolgáltató Facebook-oldalán is olvasható.

A GYHG Nonprofit Kft. közszolgálati hulladékszállítási működési területén a családi házas övezetekben, illetve a bio hulladékgyűjtővel rendelkező ingatlanok esetében a díszek nélküli fenyőfa apróra aprítva a barna fedeles kukában is elhelyezhető. A volt karácsonyfák az ünnepi dekoráció nélkül, a jogosultság igazolása után a hulladékudvarokba is beszállíthatóak.