Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Több tízezer virág díszíti ősszel a várost

Győr Magyarország egyik legvirágosabb városa, a megyeszékhely önkormányzata minden évben nagy gondot fordít arra, hogy a közterületeken színes növények sokasága gyönyörködtesse az itt élők és az idelátogatók szemét. A virágok kiültetéséről és gondozásáról a Győr-Szol Zrt. gondoskodik, az ágyásokba mindig az adott évszaknak megfelelő palánták kerülnek.

A szolgáltató munkatársai a város közterületeire idén közel 57.500 árvácskát és majd 24.800 virághagymát ültetnek el. Az árvácskák tömege már az őszi hónapokban, a hagymákból kikelő tulipánok, nárciszok és jácintok pedig jövő tavasszal díszítik a város utcáit és tereit.

Fotó: Ács Tamás / Győr+ Média

„Nyáron több mint 100 ezer növényt ültettetek el a Győr-Szol munkatársai, amit hónapokon át öntöztek, gondoztak. Most pedig elindult az őszi-téli ültetések időszaka, összesen mintegy 58 ezer árvácska és 25 ezer darab virághagyma kerül közterületre, a munkálatok hat napon át tartanak. Így a téli időszakban is szép lesz a városunk” – emelte ki a megyeháza előtti téren megkezdett munkálatokkor Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester.

Az előkészítő munkálatok részeként a kertészek fellazítják a talajt az ágyásokban, és gondoskodtak a megfelelő talajerő-utánpótlásról. Az ágyások többsége ezekben a napokban megújul, azonban több helyen egészen november elejéig virágzanak még az egynyáriak.

Fotó: Ács Tamás / Győr+ Média