Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Befejeződött a kutak téliesítése

Az enyhe őszi időben a Győr-Szol Zrt. a lehető legtovább működtette a közterületi vizes alkotásokat és a kutakat. Az időjárás-előrejelzések az előttünk álló napokra már komolyabb hajnali fagyokat is jósolnak, ezért az üzemeltető szakemberei az elmúlt időszakban lezárták és téliesítették a szökőkutakat.

A munka részeként november 22-én, hétfőn a Bem tér sarkánál található Fiú tállal elnevezésű felújított és modernizált csobogóra is rákerült a por, a pára, az esővíz és egyéb hatások ellen védelmet nyújtó dekorált ponyva. Az alkotáson egy merevítő vázszerkezet tartja az anyagot, amely biztosítja, hogy az arra installált kép gyűrődésmentesen látható legyen, és ne tudjon az alá befolyni a víz. A burkolat úgy véd a hideg idő viszontagságaitól, hogy egyúttal látható marad a műtárgy képe az arra járók számára. Korábban már speciális burkolatot kapott a megyei kormányhivatal előtti téren található szökőkút, a Bisinger sétányon a Faun és Nimfák alkotás, a Radó-szigeten a Vénusz-szobor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtti díszkút és az Ikva úton található Vitorlák című alkotás.

A szökőkutak és a csobogók mellett megtörtént a közterületi ivókutak lezárása és téliesítése. A fagykárok megelőzése érdekében a szakemberek elvégezték a köztemetőkben öntözésre használt kutak lezárását is, így a sírkertekbe kilátogatóknak tavaszig helyben nem lesz lehetőségük vízhez jutni.