Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Virágoszlopok és virágládák kiszállítása

A Győr-Szol Zrt. az elmúlt napokban kiszállította a mobil növénydekorációs elemek többségét a belvárosi sétálóutcákba és terekre. A virágpiramisok, virágoszlopok, virágládák azokon a területeken díszítik az utcákat, ahol virágágyások kialakítására nincs lehetőség. 

A Győr-Szol Zrt. saját fejlesztései azok a virágoszlopok, amelyekből idén már 51 darabot láthatunk a belvárosban. Az oszlopokban lévő termőtalajba még márciusban kerültek a kis palánták, a szolgáltató üvegházában az elmúlt hónapokban gondos kezek ápolták, öntözték, nevelték őket. Az 51 virágoszlopba közel 6000 palántát ültettek el. A belváros utcáit a mostoha körülményeket, a szárazságot, az erős napsugárzását, a városi levegőt jól tűrő fehér, nagylevelű begóniák díszítik.

A nem télálló növények, azaz a leanderek, a babérok, a pálmák és borókák – összesen közel 50 darab – nagy virágládákban láthatóak többek között a Széchenyi téren, a Káptalan dombon, a Szent István út melletti járdákon és a Megyeháza téren. A belvárost díszítik nagyméretű dézsás növények is.

A különböző városrészekbe összesen nyolc virágpiramist szállítottak ki, két új helyszínre, a Kodály Zoltán utcába és a Vasvári Pál utca – Tihanyi Árpád út sarkára is került az állványokból.

A virágpiramisokon, virágoszlopokon és nagyobb ládákon kívül egyéb hordozható edényeket helyeznek ki oda, ahol a beépítettség és a burkolatok miatt nem lehet állandó növényzetet telepíteni.

A Győr-Szol munkatársai gondoskodnak a rendszeres öntözésről, tápoldat kijuttatásáról, így remélhetőleg egészen őszig díszítik majd az állványokra helyezett virágok a városrészeket.

Fotók: Vig Norbert