Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Új lombszívó segíti a gyűjtést

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési igazgatóságának munkáját új lombszívó berendezés segíti. Az intenzív lombgyűjtési tevékenység már októberben megkezdődött, azóta is folyamatosan dolgoznak a szolgáltató munkatársai, a lehullott leveleket kézi eszközökkel is szedik.  

A mobil, járműplatóra helyezhető, nagy teljesítményű lombfelszívó gépet 25 lőerős benzinmotor hajtja, turbinalapátjai a lombot 220 mm átmérőjű csövön keresztül szívják fel. A gyűjtés hatásfokának javítása érdekében a felszívott leveleket aprítja is, így nagyobb mennyiségű lombot lehet egy fordulóval összegyűjteni és elszállítani.

A lombszívó gépek használata mellett a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési igazgatóságának munkatársai kézi eszközökkel is gyűjtik a lehullott leveleket, majd kupacokba rendezik a lombot, melyet ezután a gépek szívnak fel. A zöldterületen zajló munkákat fűnyírótraktorok is segítik. A lombgyűjtési program összeállításánál a Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre, ahol gyalogosközlekedés, járműforgalom zajlik, és az utcai sorfákkal szegélyezett részeken is nagyobb gyakorisággal végzik a munkát, mint a fákkal övezett zöldterületeken.