Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Téli üzemmódban a gépek

November 18-án, csütörtökön téli gépszemlét tartott a Győr-Szol Zrt. Az eseményen a cég és az illetékes hatóságok vezetői áttekintették a városi úthálózaton síkosság mentesítést és hóeltakarítást végző gépek műszaki állapotát.

A Győr-Szol Zrt. a saját gépei mellett alvállalkozók bevonásával is tisztíja az utakat, így összesen 53 eszköz – nagyobb teherautó, sószóró, hótoló, kisebb platós teherautó autó – áll rendelkezésre. Szükség esetén ezek működtetését és a kézi erővel történő síkosságmentesítési feladatok ellátását mintegy 100 dolgozó végzi.

November 15-től működik a hóügyelet, a szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását, szükség szerint a hajnali lefagyások megelőzésére is juttatnak ki szóróanyagot az utakra. Fagyás, havazás esetén, a korábbi évekhez hasonlóan előre meghatározott menetrend szerint végzik a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást. Szilárd szóróanyagból mintegy 550 tonna áll rendelkezésre a szolgáltató raktáraiban.

Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követően kerül sor lakóutcák, járdák, parki átvezető utak megtisztítására. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel szórják fel és takarítják.

A Győr-Szol Zrt. szolgáltatási hibabejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon folyamatosan elérhető.

A számozott főutak városi szakaszain az állami közútkezelő végzi a munkát.

A téli közlekedés biztonságához, a balesetek elkerüléséhez elengedhetetlen az utósok közreműködése. Rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

Fotók: Ács Tamás