Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Tavaszi zsongás a zöldterületeken

Teljes kapacitással végzi az aktuális tavaszi munkákat a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatósága a város közterületein. Javában zajlik a fűnyírás, a sövények metszése és megkezdődött a virágágyások előkészítése az egynyári virágok kiültetésére.

Áprilisban megkezdődött és már a második körnél jár Győrben a fűnyírás. A Győr-Szol a vállalat saját állományával és szerződéses partnerek bevonásával végzi a munkát. A gépek és az emberek dolgoztak többek között a lakótelepeken, a parkokban, ligetekben, a játszótereken, egyes utak mellett, lakóövezetekben és egyéb zöldterületeken. A szűkebb helyeken, például fák között, villanyoszlopok és kerítések mellett damilos kézi fűnyíróval vágják le a növényzetet. A szolgáltató figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot.

Az intenzíven fenntartott részek nyírása mellett zajlik a kaszálási és sövénynyírási tevékenység is. A szolgáltató a több mint 7000 folyóméter sövény rendszeres nyírásával folyamatosan javítja a közterületek esztétikai megjelenését. Térelválasztó, ugyanakkor díszítőek is azok a sövények, amelyek számos helyen az utak mentén és parkokban láthatunk. A sövények visszametszését tavasztól késő őszig rendszeresen végzik, sok szakaszon a biztonságos közlekedés, az utak beláthatósága érdekében kell elvégezni a munkát.

Május első napjaiban megkezdődött a virágágyak előkészítése az egynyári virágok kiültetésére. A csodálatos tulipánszigetek fokozatosan elhervadnak, így felváltják őket a nyári növények. Az előkészítő munkák részeként a cég dolgozói a kétnyári növények, illetve tulipánok és nárciszok hagymáit kiszedik a földből, majd megtörténik a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a kézi és gépi talajmegmunkálás.