Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Takarítási munkák vihar után

A csütörtökre virradó éjszakai vihar következtében Győr területén több helyen fák dőltek ki, ágak törtek le, száraz gallyak kerültek a közterületekre illetve a szemetet szórta szét az erős szél. A Győr-Szol Zrt. munkatársai csütörtökön fokozott intenzitással végezték a közterületeken a takarítási munkákat.

Ahol fák, nagyobb ágak estek áldozatául az erős szélnek, azokat feldarabolták és a helyszínről elszállították. A vihar erősségét mutatja, hogy több egészséges fákat rongált meg a szél. A letört gallyak, szétszórt falevelek összegereblyézése, elszállítása és a szemét összegyűjtése a következő napokban is folytatódik.

A közterületen álló fák állapotát a Győr-Szl Zrt. munkatársai az egész év során folyamatosan ellenőrzik, emellett lakossági észervételeket is fogad a szolgáltató. A bejelentést követően szakemberek a helyszínen szemrevételezik a növényeket, s ha felmerül annak lehetősége, hogy nem teljesen egészségesek, az egész fát vagy annak kritikus részeit műszerrel, az úgynevezett Fakopp berendezéssel is ellenőrzik, majd elvégzik a szükséges beavatkozásokat. A 3D technológiát alkalmazó Fakopp működési technológiája a fatörzsön körben lehelyezett érzékelők között gerjesztett hang terjedési sebességének mérésén alapszik.

A Győr-Szol Zrt. felhívja a figyelmet, hogy erős szélben ajánlott elkerülni a fás területeket és az autósoknak is gondosan kell megválasztaniuk a parkolás helyét. A fokozott balesetveszély miatt az erős szélben a parkok, ligetek, játszóterek területén mindenki csak saját felelősségre tartózkodhat. Ugyanez igaz a közterületi parkolókra is.