Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Piaci palánta- és primőrparádé

Megkezdődött a palántaszezon a győri piactereken. A vásárcsarnokban, a belvárosi virágpiacon valamint a Dunakapu téren is sokféle növényből választhatnak a vásárlók, és primőr termékekből is egyre színesebb a felhozatal.

Győrben hagyománya van a palántavásárlásnak. Áprilisban és májusban több mint tucatnyi termelő tűnik fel a vásárcsarnok asztalainál, akik ellátják a vásárlókat a kiváló minőségű zöldség- és gyümölcsnövendékekkel, majd csatlakoznak hozzájuk a virágárusok is. A látogatók már találhatnak itt paradicsomot, pirosat, sárgát, hosszúkást, gömbölyűt, óriást és koktélt, paprikából zöldet, sárgát, csípőset, erőset, édeset vagy savmenteset, zellert, padlizsánt, karalábét, epret – hogy a kínálat teljes számbavétele nélkül csak a legnépszerűbbeket említsük.

Aki nem ültetni, hanem enni szeretné a zöldségeket és gyümölcsöket, az sem csalódik, ha kilátogat a vásárcsarnokba é a piacterekre, hiszen az őstermelők és a kereskedők is kínálják már a primőröket, főleg a zsenge retket, az újhagymát, a fejes salátát, a szabadföldi magyar epret, és a paradicsomból is egyre nagyobb a választék.

Palántaárusokkal a virágpiacon is találkozhatnak a vásárlók, amihez szerdán és szombaton ugyancsak széles palántakínálattal és teljes zöldség-gyümölcs palettával csatlakozik a Dunakapu téri piac.

Ezen a hétvégén a meteorológiai előrejelzések szerint a vásárlókhoz és az árusokhoz egyaránt kegyesnek ígérkezik az időjárás, a kellemes időben bármelyik piactéren – vagy akár mindegyiken – érdemes szemlét tartani. A vásárlók ne feledkezzenek meg arról, hogy május 1-én, vasárnap az ünnepre való tekintettel a győri vásárcsarnok zárva tart.