Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Online is megújítható a lakossági parkolóbérlet

A Győr-Szol Zrt. 2022. január 3-tól online ügyintézési és fizetési lehetőséget biztosít azoknak az ügyfeleinek, akik már rendelkeznek érvényes lakossági parkolóbérlettel, és a bérlet igénylésekor közölt adataikban (lakhely, rendszám, stb.) nem történt változás. Az online módon történő bérletmegújítás további feltétele, hogy az ingatlan tulajdonosának személye meg kell, hogy egyezzen az igénylő személyével. (Ha az igénylő nem azonos az ingatlan tulajdonosával, a tulajdonosnak továbbra is az ügyfélszolgálati irodában személyesen szükséges nyilatkoznia arról, hogy lemond a lakossági bérletigénylési jogosultságáról.)

https://www.gyorszol.hu/lakossagi-parkoloberlet-megujitas/

Az említett körbe tartozó bérlettulajdonosok, a társaság honlapjáról (www.gyorszol.hu) elérhető szolgáltatói ügyfélkapun keresztül juthatnak el a kitöltendő online nyomtatványhoz. Itt meg kell adniuk a szolgáltató által kért adataikat és a küldés gombra kattintva a nyomtatvány eljut a szolgáltatóhoz. A valós e-mail cím megadása kötelező, hiszen erre érkeznek a további válaszok a Győr-Szol Zrt.-től. Az ügyfél ezen a felületen választhat, hogy személyesen veszi át a bérletet a Győr-Szol valamelyik ügyfélszolgálati irodájában (Orgona utca illetve Jókai utca), vagy 300 forintos díj ellenében kéri annak postai eljuttatását a korábban megadott lakcímére.

A szolgáltató az adatok ellenőrzése után jelzi az igénylőnek, hogy jogosult-e a bérlet megvásárlására. Pozitív válasz esetén a SimplePay alkalmazás használatával online befizethető a bérlet díja. Az összeg beérkezését követően a bérlet kiállítása a díjfizetést követő két munkanap után történik meg. A szolgáltató felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy az online igénylés elküldése és a bérlet személyes átvétele vagy postai úton történő kézbesítése között több nap is eltelhet. Így amennyiben az előző évi bérlet már érvényességét vesztette (a 2021-ben kiadott lakossági parkolóbérletek 2022. január 20-ig érvényesek), az átmeneti időszakban csak a parkolási díj megfizetésével jogosult megállni a felszíni parkolóhálózatban. Érdemes tehát az igénylést úgy időzíteni, hogy az új bérlet még 2022. január 20-a előtt megérkezzen. Bérletvásárlásra természetesen egész évben van lehetőség.

Amennyiben az igénylő adatai nem egyeznek meg a szolgáltató nyilvántartásával vagy egyéb okból elutasításra kerül az elküldött kérelem, további egyeztetésre a Győr-Szol telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodák valamelyikében van lehetőség. Akik új bérletvásárlók, illetve akiknek adatiban változás történt, személyesen intézhetik a bérletvásárlást. Az igényléshez szükséges információk illetve nyomtatvány megtalálható a szolgáltató hivatalos honlapján.