Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Nádvágás a városi tavakon

Megkezdődött a nádvágás a Győr-Szol Zrt. kezelésében lévő városi tavakon. A vízfelületről nagy teljesítményű speciális géppel vágják le a nádat, a berendezéssel meg nem közelíthető helyeken kézi motoros kaszákat használnak a munkához.

A nádvágás elvégzése a győri csapadékvíz-tározó tavakon évente visszatérő feladat. Ha nem kaszálnák rendszeresen a vízinövényt, az fokozatosan benőné az egész tavat, ezért van szükség minden tavasszal a visszaszorítására. Ezzel a tevékenységgel a szolgáltatató lassítja a tavak eliszaposodását, biztosítja a biológiai egyensúly fenntartását, a vízfelület tisztaságát és átláthatóságát.

Fotó: Ács Tamás / Győr+

Az év során a nád közé sok szemetet befúj a szél, ilyenkor nyílik lehetőség ezek összegyűjtésére is, a kaszálási munka tehát a darabos hulladékgyűjtéssel is kiegészül.

Idén a munka az Adyvárosban kezdődött, majd folytatódik a többi tónál, így a József Attila lakótelep melletti 2-es és 3-as tározótónál, Győrszentivánon a Körtér közelében, valamint Bácsán, a Kenus utca melletti vízfelületen. A gépi nádvágás mellett elsősorban a rézsűkön, más nehezen megközelíthető részeken kézi kaszálás is történik. A levágott növényt a Győr-Szol Zrt. folyamatosan szállítja el az aktuális helyszínről.