Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Megkezdődött a lombgyűjtést Győrben

Hűvösebbre fordult az időjárás, megindult a levélhullás Győr közterületein, s ezzel párhuzamosan a Győr-Szol Zrt. megkezdte a lombgyűjtési tevékenységet. Jelenleg a lombos fákkal szegélyezett közutakon, járdákon zajlik a munka.    

A Győr-Szol Zrt. megkezdte a város közterületein található fák lehullott lombjának takarítását. A munka azokban az utcákban indult, amelyekben nagyobb, idősebb fák találhatóak, így például a Damjanich, a Bartók Béla, a Szent Imre utcában, az Ifjúság körúton tűntek fel először a közszolgáltató gépei és munkatársai.  Az utak, járdák mentén nagy teljesítményű lombszívó és seprőgépek dolgoznak, a gépek tevékenységét kézi munkaerő is segíti.

A lombgyűjtési program összeállításánál a Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre, ahol gyalogosközlekedés, járműforgalom zajlik. Az utcai sorfákkal szegélyezett részeken korábban és nagyobb gyakorisággal végzik a munkát, mint a fákkal övezett zöldterületeken, ahol később kezdődik meg a gyűjtés. A zöldterületeken a nyáron fűnyírásra használt, de a lomb hatékony összegyűjtésére is alkalmas, többfunkciós kisgépek is dolgoznak majd.

A levélhullás tehát már megkezdődött, az fák lombvesztése azonban várhatóan az első fagyok után válik igazán intenzívvé. A szolgáltató is ehhez igazodva, fokozatosan egyre nagyobb létszámmal végzi a tevékenységet. A város területén ezekben a hetekben három 5-6 fős csoport dolgozik, a lombhullás intenzívebbé válásával ez a szám a későbbiekben megduplázódik. 

Az egyszerre, nagy mennyiségben lehulló leveleket a város teljes területéről nem lehet egy-két nap alatt összegyűjteni és elszállítani. A közszolgáltató dolgozói valamennyi érintett városrészre eljutnak, az előre meghatározott program teljesítésének időszakában a lakosság türelmét kérik.