Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Fenyőállítás a Széchenyi téren

Hétfőn felállították a Széchenyi téren azt a 11 méter magas, körülbelül 25 éves ezüstfenyőt amely a város karácsonyfája lesz idén. A különösen szép fenyőfa lakossági felajánlásból származik.

A Széchenyi téren felállított fa élőhelyén, egy ménfőcsanaki magántelken jelentősen túlnőtte az életterét, az ingatlan tulajdonosa emiatt úgy döntött, szívesen látná közterületen, Mindenki karácsonyfájaként. Az egyeztetéseket követően a Győr-Szol Zrt. koordinálásában hétfőn reggel megtörtént a fenyő szakszerű kivágása. A fát platós teherautón szállították Győrbe, a Széchenyi térre, ahol befaragták, majd beállították a tér korábbi fejlesztésekor erre a célra kialakított karácsonyfa-tartóba. Az óriásfenyőt az eldőlés ellen acélsodronyok védik az esetleges szélben.

A hagyományoknak megfelelően Győr városrészeinek központjaiban, illetve a városi köztemetőkben lesznek láthatóak a Mindenki karácsonyfái, amelyek idén is több mint negyven helyszínen díszlenek. Sok helyen meglévő, élő fa az ünnep szimbóluma, ahol pedig ilyen nem található, ott a Győr-Szol Zrt. munkatársai fenyőfát állítanak. Az égősorok felszerelését Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete koordinálja.

A Győr-Szol Zrt. ezúton fejezi ki köszönetét azon lakosoknak, akik saját fenyőfájukat ajánlották fel a városi közterületek adventi díszítésére.

Fotó: Marcali Gábor