Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Éjszaka is folytatódott a hóeltakarítás

A Győr-Szol Zrt. a december 9-ről, csütörtökről december 10-ére, péntekre virradóan egész éjszaka teljes személyi és gépállományával folytatta a megkezdett síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatok elvégzését. A munka jelenleg is tart, a fő és tömegközlekedési útvonalak megtisztítása után a lakóutcákban is megindult a hótolás.

Az elmúlt éjszaka folytatódtak a hóeltekarítási munkák a Győr-Szol Zrt. kezelésében lévő teljes úthálózaton. Elsődleges feladat volt a fő és tömegközlekedési útvonalakon azok járhatóságának biztosítása. Csütörtök délutántól alvállalkozók is bekapcsolódtak a feladatellátásba. Az éjszaka folyamán további jelentős mennyiségű szóróanyagot juttattak ki az utakra, a gépekkel eltolták az aszfaltburkolatról a felhalmozódott latyakot, és a lakóutcákban is megkezdődött a hótolás.

A szolgáltató kisebb járművei a szűkebb utcákat, járdákat, tereket, kerékpárutakat takarították, a munkatársak a buszmegállókat, a hidak, felüljárók járdáit, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket kézi erővel síkosságmentesítették.

A síkosságmentesítési munka jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út) úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.    

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

A Győr-Szol Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén, a rakpartokon több helyen figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás vagy hóesés miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély. Nagyobb hidegben, jegesedés esetén a Győrben található városi tavakra, folyószakaszokra is vonatkozik a csúszkálás, a korcsolyázás tiltása, ezt a téli sportot a műjégpályán, illetve adventi időszakban a Dunakapu téren lehet űzni.

A szolgáltató arra is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.