Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Virágoszlopok és virágládák beültetése

Megkezdték a Győr-Szol Zrt. Rozgonyi utcai üvegházában a közterületekre kerülő virágoszlopok és virágládák beültetését. A virágoszlopok, virágládák azokon a területeken díszítik majd tavasztól az utcákat, ahol ágyások kialakítására nincs lehetőség.

A Győr-Szol Zrt. saját fejlesztései azok a virágoszlopok, amelyekből 51 darabot láthatunk a belvárosban. Az oszlopokban lévő termőtalajba márciusban kerülnek be a kis palánták, a szolgáltató üvegházában a következő hetekben gondos kezek ápolják, öntözik, nevelik őket. A virágoszlopokba közel 6000 palántát ültetnek el, míg a virágpiramisokba és az úgynevezett mediterrán ládákba több mint 4000 növény kerül. Amikor a növények megerősödnek, a város utcáit a mostoha körülményeket, a szárazságot, az erős napsugárzását, a városi levegőt jól tűrő egynyári virágok, többek között különböző begóniák és több színű díszburgonyák díszítik.

A nem télálló növények, azaz a leanderek, a babérok, a pálmák és borókák is a üvegházban vészelik át a telet, ezek majd nagy virágládákban, vegyes egynyári növényekkel kiegészítve lesznek láthatóak többek között a Széchenyi téren, a Káptalan dombon, a Szent István út melletti járdákon és a Megyeháza téren.