Tavaszi zsongás a vásárcsarnokban

A tavaszi hónapokban szinte minden hét hoz újdonságot a győri vásárcsarnok kínálatában. A szokásos zöldség-gyümölcs kínálat mellett már megjelent a szabadföldi eper és a korai érésű cseresznye. Most van szezonja a zöldhagymának, az egyre népszerűbb spárgának, és az őstermelők asztalain feltűnt a zsenge zöldborsó, valamint a főzőtök.

Akik szeretik a vasárnapi nagy családi klasszikusokat, azok megtalálják már az árusoknál az újburgonyát, a hozzávaló petrezselyemzölddel, vásárolhatnak mellé rántani való csirkét és a fürtös uborkából elkészíthetik az elmaradhatatlan fokhagymás-tejfölös uborkasalátát is.

Az egyre melegedő idő kedvez a kerti sütögetéseknek, a vásárcsarnok üzleteiben a különböző húsfélék várják, hogy kellemes pácfürdő után a parázs fölött szárítkozva puhára süljenek. Aki pedig inkább a bogrács mellett teszi le a voksát, jóféle halászlé-alapanyagot vásárolhat a halasnál.