Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés május 11-én

Az egyre melegebb időjárás segíti a vérszívók szaporodását, így az elmúlt időszakban a Győrben mért csípésszámok folyamatosan emelkedtek, számítani kell arra, hogy a szúnyogok nagy számban jelennek meg környezetünkben. Ezért a Győr-Szol Zrt. ebben az időszakban fokozott erőfeszítéseket tesz a szúnyogpopuláció számának csökkentésére.

Így május 11-én szombaton, ebben a szezonban először földi kémiai szúnyoggyérítésre kerül sor.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 11-én, szombaton földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint késő estig dolgoznak. A kezelések egy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 11-én, szombaton a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Marcalvárosi kiserdő

Górédűlő

Rabkert

Rába töltés

Sziget-Újvárosi töltés

Pinnyéd és Kunszigeti út

Győr-Károlyháza

Dózsamajor

Győrszentiván-Kertváros

Likócs

Kiskút liget

Vagongyár

ULV technológia

Ménfőcsanak

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 19:30.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.