Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Szemétszedés a közterületeken

A város közterületeinek tisztán tartása a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának egyik kiemelt feladata. A napi szintű rendszeres gépi és kézi takarítás, az utcai csikktartók ürítése mellett a szolgáltató munkatársai időről-időre összegyűjtik a közterületekre került darabos hulladékot. Ezekben a napokban több brigád szedi a szemetet a város bevezető útjai mellett valamint a lakótelepeken.

A lakóövetekben jellemzően műanyag palackok, zacskók, kartondobozok, gyorséttermi csomagolások csúfítják el a környezetet, ezeket gyűjtik össze a szolgáltató dolgozói. A közterületeken szétdobált hulladékok zsákokba kerülnek, egy-egy műszakban akár 40-50 zsáknyi szemetet is összeszednek a Győr-Szol munkatársai.

Győr bevezető útjai mellett is szükség van a szemét rendszeres összegyűjtésére, mert sajnos sokan egyszerűen kidobálják a járművekből vagy egyenesen ide szállítják az autókkal a hulladékot. A szolgáltató kéri a közlekedőket, hogy a járművekből soha ne dobják ki az utakra a szemetet.