Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Virágoszlopok és virágládák kiszállítása

A Győr-Szol Zrt. megkezdte a mobil növénydekorációs elemek kiszállítását a belvárosi sétálóutcákba és terekre. A virágoszlopok, virágládák azokon a területeken díszítik az utcákat, ahol virágágyások kialakítására nincs lehetőség. Az első elemek kihelyezésénél Radnóti Ákos alpolgármester Úr ellenőrizte a munkálatokat.

A Győr-Szol Zrt. saját fejlesztései azok a virágoszlopok, amelyekből idén már 50 darabot láthatunk a belvárosban. Az oszlopokban lévő termőtalajba még márciusban kerültek a kis palánták, a szolgáltató üvegházában az elmúlt hónapokban gondos kezek ápolták, öntözték, nevelték őket. Az 50 virágoszlopba mintegy 5600 palántát ültettek el. A város utcáit a mostoha körülményeket, a szárazságot, az erős napsugárzást, a városi levegőt jól tűrő különböző begóniák és több színű díszburgonyák díszítik.

Az oszlopokon kívül az ugyancsak márciusban beültetett, így mostanra teljes pompájukban díszlő, egyéb hordozható ládákat helyeznek ki oda, ahol a beépítettség és a burkolatok miatt nem lehet állandó növényzetet telepíteni. A szolgáltató nagy figyelmet fordít a sétálóutcák megszépítésére, növényesítésére, ezért a Baross utcába kerül 68 darab kő virágtartó láda, nagy begóniával beültetve.

A nem télálló növények, azaz a leanderek, a babérok, a pálmák és borókák – összesen közel 50 darab – nagy virágládákban lesznek láthatóak többek között a Széchenyi téren, a Káptalandombon, a Szent István út melletti járdákon és a Megyeháza téren. A belvárost díszítik nagyméretű dézsás növények is.