Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Ünnepre készül árus és vevő

Megélénkült a forgalom a győri vásárcsarnokban, a tavaszi primőrök megjelenése és a húsvéti készülődés szemmel láthatóan növelte a vásárlókedvet. Az árusok is felkészültek a fokozott érdeklődésre, a boltok, standok minőségi termékekkel feltöltve várták a vásárlókat.

Janus arcát mutatja a márciusról áprilisra forduló időszakban a győri vásárcsarnok: a kínálatban még ott vannak a „tél vitaminforrásai”, a narancs, a kivi, a banán, de a kereskedők és őstermelők üzleteiben, asztalain már megjelentek a várva várt primőrök, mint a friss retek, a zöldhagyma, és ott a paradicsom, paprika, a fejes saláta is a szortimentben.
– Évek óta ugyanennyiért adjuk ilyenkor, tavasszal az újhagyma és a retek csomóját – a mondta az árakról Kincsesné Szabó Ibolya, a csarnok egyik legkedveltebb standjának birtokosa. – Az export termékekre igaz, hogy felment az áruk, de a friss hazai zöldségek árán nem változtattunk.

Bár összességében a zöldség-gyümölcs kínálat drágulását mindenki érzi, a minőséget és a frissességet sokan a vásárcsarnokban látják garantáltnak, sor vásárló visszajár egy-egy termelőhöz, kereskedőhöz, akinek portékájában megbízik az évek során szerzett tapasztalatai alapján.

A húsvét közeledtével jobban fogy a füstölt áru, a sonka, a csánk, az emeleti henteseknél ínycsiklandó az illat, az ünnep elmaradhatatlan kellékeinek már a beszerzése is külön élvezet, hát még milyen lesz az elfogyasztásuk!

– Lehetett volna élénkebb is a forgalmunk az elmúlt hetekben, de nem panaszkodom, inkább abban reménykedem, hogy a húsvéti nyüzsgés kárpótol a lanyhább időszakokért – mondta még a roham előtti napokban Lőrincz László, az egyik hentesüzlet bérlője, aki szinte ki sem látszik, a hatalmas, étvágygerjesztő sonkamonstrumok, kolbászfüzérek mögül. – Olyan termékekkel készülünk vásárlóinknak, amelyek minősége minden elvárásnak megfelel, legyen szó parasztsonkáról, kolbászról vagy bármilyen más füstölt- és hentesáruról.

És persze a tojás is a legkelendőbb cikkek közé tartozik ebben az időszakban. Annak ellenére, hogy a sokat átkozott járványhelyzet miatt a legtöbb családban elmarad a nagy húsvéti összejövetel, nincs olyan vevő, aki ne húszasával, harmincasával vinné, hiszen nem csak díszített ajándéknak, de egyszerűen főtten, töltötten, meg salátákba, süteményekbe is kell a tojás, nem kevés.

Magyar ember asztaláról még hétköznap sem hiányozhat a kenyér, ünnepkor meg a kalács, a hentesektől karnyújtásnyira a pékségek most is a megszokott bőséggel állnak rendelkezésre.

Egyelőre mutatóban bár, de felbukkant már a standokon a virág- és az eperpalánta, a kiskertek, saját termelésű zöldségek, gyümölcsök szerelmesei a következő hetekben jöhetnek majd zavarba a bőséges palántakínálattól, hamarosan növendék növények százai közül válogathatnak a gyorsan megszaporodó teli asztalokról.

Az egyedi vásárlási stratégiától függően vannak, akik a csarnoképülettel szimbiózisban élő kereskedők utcájában kezdik, mások itt fejezik be a beszerzési körutat. Bármilyen legyen is az időzítés, a sokszínűség, a tarka kínálat garantált, a ruházati cikkektől, a műszaki termékeken, az édességeken, dísztárgyakon keresztül a háztartási eszközökig szinte minden megtalálható a sátrak között.

Nem csoda, ha ilyen árubőséggel a vásárcsarnok az egyik legnépszerűbb célpont a vevők körében, ahol nem csak az ünnepek előtt, de egy „sima” hétköznapon is mindent beszerezhetnek a vásárlók. Kötelezően hozzátéve: a járványügyi előírások betartása, a szigorúan megkövetelt maszkviselés és a megfelelő távolság tartása mellett.