Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Öntözik a fiatal fákat Győr közterületein

A téli hónapokban és a tavasz első heteiben is száraz, csapadékszegény időjárás volt jellemző, ezért szükségessé vált a közterületi növények öntözése. A Győr-Szol munkatársai a kétnyári ágyások öntözését már korábban megkezdték, és a napokban elindult a fiatal fák öntözése is.

A szolgáltató saját állománya mellett alvállalkozók bevonásával végzi a 2019-ben illetve 2020-ban ültetett csemeték, cserjék locsolását. Ahol szükséges, „igazítják” a tányérokat, majd a helyszínen lévő járművek tartályából engednek vizet a fák tövéhez. Az elmúlt két évben a város önkormányzatának kezdeményezésére közel 1400 fa és több száz cserje került a közterületekre, melyek fokozott odafigyelést, gondoskodást igényelnek.

Az öntözés során kiemelt figyelmet kapnak a Győrkőc-liget fái. Dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére 2020-tól minden Győrben született gyermek kap egy fát, melyek nagy része ezen a területen növekedik.

Amennyiben időközben jelentős mennyiségű csapadék nem érkezik, a következő hetekben folyamatosan történik a fiatal fák öntözése.