Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Megszűnik az ingyenes parkolás

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy 2021. május 25-től – az ide vonatkozó kormányrendelet megjelenését követően – a következő szabályok érvényesek a szolgáltató üzemeltetésében lévő parkolóhálózatban. A parkolójegy-kiadó automaták keddtől ismét működnek, az érvényes lakossági bérlettel rendelkezők bérletei július 31-ig érvényesek, ugyanakkor az ideiglenes bérletek – a lakással rendelkező személyek részére kiadottak kivételével – már nem használhatóak május 25-től. A járványügyi korlátozások előtt alkalmazott parkolási díjak és övezeti besorolások nem változnak, azok újra érvényesek.

Amennyiben a Kormány nem lépteti újra hatályba a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletet, az hatályát veszti 2021. május 22-én. Ennek megfelelően az ünnepet követően keddtől ismét díjfizetési kötelezettség mellett használhatóak a fizető-parkolóhelyek.

Díjfizetés alól kivételt képez a Dr. Petz Lajos parkolóház, valamint a Szent Imre úti rendelőintézet és a kórház ‘A’ épülete előtti parkolók.

Az ingyenes parkolás megszűnését követő időszakra vonatkozó megváltozott szabályokat tartalmazza a 2021. május 21-én aláírt önkormányzati rendelet.

Parkolójegy-kiadó automaták és mobiltelefonos díjfizetés:

A parkolójegy-kiadó automaták bekapcsolását május 21-én pénteken a Győr-Szol Zrt. megkezdte. Az összes jegykiadó automata bekapcsolása három nap alatt megtörténik.

A fizetőparkoló táblák letakarást a belváros területén megszüntetik, a korlátozott várakozási övezet tábláit a Győri Útkezelő Szervezet leszerelteti.

2021. május 25-től a parkolójegy-kiadó automaták a korábban megszokott módon működnek.

Fontos változás, hogy ettől a naptól az I-es parkolási övezetben maximum 2 órás, a II-es parkolási övetekben maximum 3 órás időtartamra vásárolható parkolójegy. Az egyéb területeken illetve bérletek esetében időkorlát nincs.

A díjfizetési kötelezettség ellenőrzését és a pótdíjazást az érvényes jogosultság nélküli autók esetében a Győr-Szol Zrt. ellenőrei május 31-én hétfőn kezdik meg, addig figyelmeztetik a jogosulatlanul parkolókat. (A tiltott helyen, szabálytalanul parkolókra ez a rendelkezés nem vonatkozik!)

Parkolóházak:

A parkolóházak este 7 órától reggel 7 óráig tartó ingyenes használata május 25-én 0 órától megszűnik, kivéve a Dr. Petz Lajos Parkolóház. Használatuk esetén a mindenkor érvényes díjszabás szerinti díj lesz fizetendő! A parkolóházak aktuális díjszabása ide kattintva megtekinthető.

Lakossági bérletek megújítása:

A 2020. október 31-én érvényben lévő lakossági bérletek 2021. július 31-ig érvényesek. A megújításukról ez idő alatt kell gondoskodni az ügyfélszolgálati irodákban. Postai megkeresést a Győr-Szol Zrt. ezúttal nem fog küldeni a bérletesek részére.

A parkolási igazolvánnyal, korlátozott parkolási bérlettel rendelkezők bérletei ugyancsak 2021. július 31-ig érvényesek.

Tudnivalók a lakossági parkolási bérlet megváltásához!

A 2021. évi I-es és II-es parkolási övezetbe váltható lakossági parkolási bérlethez szükséges formanyomtatvány pdf formátumban ide kattintva letölthető.

A 2021. évi III-as parkolási övezetbe váltható lakossági parkolási bérlethez szükséges formanyomtatvány pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Övezeti bérletek, teljes hálózatra szóló bérletek és peremterületi bérletek megújítása:

Az 2020. október 31-én érvényben lévő bérletek érvényessége 2021. június 5-ig áll fenn. Az idő alatt meg kell őket újítani az ügyfélszolgálati irodákban.

A 2021. évi egyéb parkolóbérletekhez szükséges formanyomtatvány pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Ideiglenes parkolási bérlet:

A pandémia időszakában, az ingyenes parkolás idején kiadott ideiglenes bérletek érvényessége május 25-én 0 órától megszűnik a lakással rendelkező személyek részére kiadottak kivételével. A lakással rendelkező személyek részére kiadott ideiglenes bérletek 2021. július 31-ig érvényesek.

Ügyfélszolgálati irodák:

Az új parkolási bérletek kiváltására a Jókai, illetve az Orgona utcai ügyfélszolgálati irodákban lesz lehetőség. Az ügyfélszolgálati irodák 2021. június 3. napjáig az alábbi hosszabbított nyitvatartással működnek.

Orgona utcai ügyfélszolgálat

Hosszabbított nyitvatartás:

Hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek: 8 – 17

A pénztár mindennap félórával előbb zár be!

Jókai utcai ügyfélszolgálat

Hosszabbított nyitvatartás:

Hétfő, Kedd, Szerda: 8 – 17
Csütörtök: 7 – 19
Péntek: 8 – 17
Szombat: 8 – 12

A pénztár mindennap félórával előbb zár be!

Az ügyfélszolgálati irodák 2021. június 3-tól, csütörtöktől érvényes nyitvatartási rendje ide kattintva megtekinthető.