Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Megkezdődött az egynyári virágok ültetése

A szokásos éves virágosítási akció keretében két hét alatt összesen több mint 100 ezer egynyári palántát ültet el a Győr-Szol Zrt. a város közterületein.

A munkában résztvevő mintegy 20 dolgozó egy nap alatt átlagosan 11.000 tő növényt helyez ki előre meghatározott terv és rajzok szerint a virágágyásokba.

A program keretében virágba borul Győrben többek között a Honvéd liget, az Eötvös és a Bisinger park, a Batthyány, a Kálóczy tér, a Radó sziget és a Káptalan domb.

A Baross úti virágoszlopokba fehér virágú begónia, a körcikkes ládákba rózsaszín virágú begónia kerül.

Idén több, korábban egynyárival beültetett virágágyásban évelő virágok kerülnek elültetésre (közel 7300 db) a Hédervári úti körforgalomban, a Bisinger parkban (szobor melletti virágágyás), a Szent István út és Teleki út sarkán található elválasztó sávban, a Radnóti – Olimpia utcai körforgalomban és az Új-Bácsai úti körforgalomban.

Az évelő virágok fenntartási igénye jóval alacsonyabb és jól tűrik a városi élet sajátosságait, a légszennyezést, a port és a hőséget.

Az ültetést követően fontos feladat a virágok rendszeres öntözése, tápoldatozása, gyomtalanítása és növényvédelme.

A Győr-Szol Zrt. a virágoszlopokat, a virágládákat és a további mobil növénydekorációs elemeket is hamarosan kiszállítja a sétálóutcákba és a terekre.