Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Lakossági bérletek érvényességének meghosszabbítása

Hétfőtől ismét van lehetőség személyesen ügyet intézni a Győr-Szol Zrt. Jókai úti és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban. Ezzel párhuzamosan újra fizetőssé vált a parkolás a városban, így sokan szerettek volna parkolási bérlethez jutni. Bár a szolgáltató meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket, ennek ellenére várakozniuk kellett az irodák előtt azoknak, aki parkolási bérletet kívántak váltani.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a 2020. október 31. napján érvényben lévő lakossági bérletek, parkolási igazolványok, korlátozott parkolási bérletek 2021. július 31. napjáig még érvényesek, így azoknak, akik ilyennel rendelkeznek, van idejük az új bérlet kiváltásra, érdemes kivárniuk az első roham utáni csendesebb időszakot.

A 2020. október 31. napján érvényben lévő övezeti bérletek, teljes hálózatra szóló bérletek és peremterületi bérletek érvényessége 2021. június 5. napjáig áll fenn, ezért az ilyen típusú bérleteket eddig az időpontig kell megújítani az ügyfélszolgálati irodákban.

A pandémia időszakában, az ingyenes parkolás idején kiadott ideiglenes bérletek érvényessége viszont május 25. napján 0 órától megszűnt a lakással rendelkező személyek részére kiadottak kivételével. A lakással rendelkező személyek részére kiadott ideiglenes bérletek 2021. július 31-ig érvényesek. Aki rendszámváltozás vagy egyéb ok miatt a lakossági bérlete helyett kapott ilyen dokumentumot, az jogosultságának igazolásával tud új lakossági parkolási bérletet vásárolni az ügyfélszolgálati irodák valamelyikében.

A díjfizetési kötelezettség ellenőrzését és a pótdíjazást az érvényes jogosultság nélküli autók esetében a Győr-Szol Zrt. ellenőrei május 31. napjától, jövő hétfőtől kezdik meg, addig figyelmeztetik a jogosulatlanul parkolókat. (A tiltott helyen, szabálytalanul parkolókra ez a rendelkezés nem vonatkozik!)