Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Veszélyes a vékony jég!

Az elmúlt időszakban többször volt tartósan fagypont alatt a hőmérséklet, így városi állóvizeken megindult a jegesedés. A hét közepén ugyan némileg enyhült az idő, ám ez csak még kiszámíthatatlanabbá tette jeges felületeket. A hideg idő az előrejelzések szerint visszatér, ám a természetes vizeken esetleg kialakuló jégre továbbra is tilos és veszélyes rámenni!    

 Győr-Szol Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a város területén lévő, a társaság kezelésében lévő tavak, állóvizek befagyott felületén tartózkodni tilos, élet- és balesetveszélyes! A szolgáltató kéri a lakosságot, vegyék figyelembe balesetveszélyre figyelmeztető táblákat, melyek a város állóvizeinek partján találhatóak.

A folyóvizeken egyértelműen tilos a csúszkálás, korcsolyázás, és jelenleg az állóvizek jegére menni is élet- és balesetveszélyes. (Az állóvizek jege csak akkor biztonságos, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a tíz centimétert.) A szolgáltató kezelésében lévő városi tavak mellett kihelyezett táblák szövege arra hívja fel a figyelmet, hogy aki mégis rámegy a befagyott tavak jegére, azt saját felelősségére teszi, a szabályszegőket pedig a hatóság megbírságolhatja.

A hideg, télies időjárás miatt csúszásveszély alakulhat ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.