Györszol Slider 001

Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Városüzemeltetés

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága az a szervezeti egység, amelynek tevékenysége a város mindennapi életéhez legszorosabban kapcsolódik, leginkább a lakosság szeme előtt zajlik. A megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosítása állandó készenlétet, gondos tervezést, ugyanakkor a váratlan helyzetekre gyors reagálást igényel.

A Városüzemeltetési Igazgatóság fenntartási területe az utóbbi években több százezer négyzetméterrel növekedett. Egyre nagyobb területen kell biztosítani napi szinten a tiszta utakat, járdákat, tereket, gondozni a növényzetet, metszeni a fákat, bokrokat, nyírni-kaszálni a füvet, gondoskodni a közterületeken üzemelő legkülönfélébb berendezésekről, eszközökről. S bizony a városlakók nagy örömére mindezekből egyre több létesült az elmúlt évtizedben: jelentősen nőtt a kerékpárutak, játszóterek száma; számos helyre kerültek automata öntözőrendszerek, új nyilvános illemhelyek, megújultak a városi körforgalmak, a szökőkutak, csobogók, ivókutak, sportpályákat, futóköröket alakítottak ki szinte minden városrészben. Megszépültek a belváros terei, melyek minden évszakban egyre több rendezvénynek adnak otthont, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a rendezvényeket követő éjszaka az intenzív takarítási munkák ellátásának az ideje.

Jelentősen bővült az elültetett növények mennyisége is. A virágosítási program keretében elültetett százezer palánta mellett évente 1000-1200 fa kerül a közterületekre. Ezekről az ültetést követően is folyamatosan gondoskodni kell, nem maradhat el az öntözés, metszés, a megfelelő tápanyagellátás sem.

Ugyancsak a lakosságot kiemelten foglalkoztató feladat nyáron a szúnyoggyérítés, télen a síkosságmentesítés. Az igazgatóság több mint 5 000 hektáron irtja a vérszívókat és közel 400 kilométeres útszakaszon takarítja a havat-jeget.

Győr közterületei tiszták, utcáink, tereink virágosak, zöldterületeink gondozottak, a kültéri berendezések működőképesek, az utak télen is járhatóak, s nyáron a szúnyogok sem teszik lehetetlenné a kint tartózkodást. Arra törekszünk, hogy az elért színvonalat megtartsuk, és a jövőben ahol lehetséges, még jobban, még hatékonyabban végezzük a munkánkat.