Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Tudnivalók a parkolási változásokról

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. június 28. napján tartott ülésén elfogadta a helyi parkolási rendelet módosítását. A fizetőparkoló-hálózatot üzemeltető GYŐR-SZOL Zrt. ezzel kapcsolatban a következő tudnivalókról tájékoztatja az ügyfeleket.

A parkolási rendelet változásai nem érintik a jelenleg bérlettel rendelkezőket, parkolási bérletük – az akár felszíni, akár zárt parkolókba szól – érvényességének lejártáig. Nekik tehát semmilyen teendőjük nincs.

A már megváltott, I-es és II-es parkolási övezet használatára jogosító lakossági parkolási bérletek a rendelet értelmében július 1. napjától mindkét övezetben érvényesek. A július 1. napja után megváltott új lakossági bérletek értelemszerűen ugyancsak mindkét övezet bármely parkolóhelyén feljogosítják a tulajdonosukat a fizető parkolóhelyek használatára.

A nem kedvezményes lakossági, tehát teljes áron, bárki által megvásárolható bérletek esetében továbbra is érvényben marad az I-es és II-es övezetekre bontás, ami a korábban kiadott és a jövőben vásárolt bérletekre egyaránt vonatkozik.

A rendelet módosítása tartalmazza a III-as parkolási övezet A, B, C, D jelű területekre osztását. A III-as övezetre korábban kiadott parkolási bérlettel rendelkezők ezek bármelyikében megállhatnak 2022. december 31. napjáig. Ugyanez vonatkozik a július 1. napja után megvásárolt III-as övezetre vonatkozó bérletekre.

A rendeletmódosításnak köszönhetően július 1. napjától a Dr. Petz Lajos parkolóház használatára vonatkozóan is váltható bérlet. A havi, negyedéves és éves bérletek áráról szóló információk, valamint az igényléshez szükséges nyomtatvány július 1. napját követően lesz megtalálható a GYŐR-SZOL Zrt. hivatalos honlapján.

A felszíni fizetőparkolókban lévő automaták átállítását a szolgáltató megkezdte, a folyamat várhatóan július utolsó hetében zárul le. Addig a felszíni parkolás díjaiban, a pótdíjakban és a díjköteles időben nem következik be változás.