Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Tizenöt százalékos béremelés a Győr-Szolnál

„A Győr-Szol Zrt. a város legnagyobb cége. Az itt dolgozók olyan munkát végeznek, hogyha minden rendben megy, akkor úgymond az emberek nem is vesznek tudomást róla, meg sok esetben nem is tudják, hogy mennyi mindent tesznek ők azért, hogy Győr rendben legyen. Az itt dolgozók felelnek a köztisztaságért is és minden olyan dologért, ami város megjelenését és élhetőségét befolyásolja”- kezdte a méltatást dr. Dézsi Csaba András, aki hozzátette: a szakszervezettel a vezetőség 10%-os béremelésben tudott megállapodni, azonban a egyeztetések és a költségek pontos elemzését követően egy 15%-os emelést tudnak most kapni a munkatársak. “Januárig visszamenőleg megkapják a dolgozók ezt”– hangsúlyozta a polgármester. 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester – Fotó: Győr+ Média

A dolgozók emellett az év végén 13. havi bérükre is számíthatnak. A vezérigazgató a reggeli gyűlésen megköszönte a dolgozók törekvéseit és szerinte egy korrekt emeléssel tudják most őket segíteni. “Nem egyszerű dolgot próbáltunk megoldani, hiszen világos, hogy a gazdasági körülmények miatt a dolgozók többlet bért kell, hogy kapjanak, hiszen ez kell a megélhetéshez. Egy cég sajnos annyit tud adni, amennyit tud vállalni. Nagyon fontos szempont, hogy a dolgozókat megtartsuk, így a lehetőségeket figyelembe véve, polgármester úrral egyeztetve, most ezt a 15%-ot tudtuk adni, de szerencsére visszamenőleg is” – tájékoztatott Prédl Antal, a Győr-Szol Zrt. vezetője. 

Egy béremelés kapcsán a polgármester szerint is mindig jól kell egyensúlyozni, hiszen a cél, a munkaerő elismerése és megtartása. “Fontos az, amikor egy ilyen tárgyalás folyik, hogy nem elég azt figyelembe venni, amit a szakszervezet vizsgál, hogy mennyit kellene fizetni, hanem azt is figyelembe kell venni, hogy az adott cég ne menjen csődbe, tudjon továbbra is jól működni, ezek mellett pedig fontos az is, amit már a világjárvány alatt is kértem a cégvezetőktől, hogy lehetőleg senkit ne küldjenek el, hiszen a családját mindenkinek el kell tartania” – mutatott rá a polgármester, aki arról is beszélt, hogy az ún. “gáz mizéria” megoldódott, így rendbe jött a cég anyagi helyzete és ennek megfelelően tudtak most bért emelni. “Minden cégünknél törekszünk arra, hogy megtartsuk a munkaerőt, de ehhez arra is szükség van, hogy megfizessük őket”– emelte ki dr. Dézsi Csaba András. 

Forrás: Győr+ Média