Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Tájékoztató a lakossági parkolási bérletvásárlásról (2023. március 29. napjától érvényes információk)

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 2023. március 28-án tartott ülésén módosította a helyi parkolási rendeletet, amelynek alapján 2023. március 29-től a felszíni fizető parkolóhálózat III. övezeti részében (III/A., III/B. III/C., III/D. övezet) azok jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlásra, akik a III. övezet jogosultsági területén állandó lakóhellyel rendelkeznek, illetve azok is, akik a III. övezet jogosultsági területén tartózkodási hellyel rendelkeznek és Győr közigazgatási határán belül egyéb területen van állandó lakóhelyük is.

2023. március 28. napjával az előzetes értékesítési időszak lezárult, ezért 2023. március 29-től már azok is vásárolhatnak lakossági parkolási bérletet, akik a III. övezet jogosultsági területén tartózkodási hellyel rendelkeznek és Győr közigazgatási határán belül egyéb területen van állandó lakóhelyük is.

A fizetőparkoló-hálózat bővítésével érintett területekre vonatkozó bérletek megváltásáról legkésőbb 2023. április 20-áig kell gondoskodni. A szolgáltató 2023. április 20-áig csak figyelmeztet.

A bérletek megvásárlására személyesen a GYŐR-SZOL Zrt. Jókai utcai és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban van lehetőség.

Akik nem jogosultak kedvezményes lakossági bérlet igénybevételére, válthatnak mind a III. övezet egyes részeire, mind az egész parkolási hálózatra érvényes rendszámhoz kötött bérleteket. Erre van lehetőségük azoknak is, akik a bővítéssel érintett területen nem rendelkeznek állandó lakóhellyel, de például munkahelyi elfoglaltságuk miatt rendszeresen ott parkolnak. A nem lakossági bérletek díjai ugyancsak megtalálhatóak a www.gyorszol.hu internetes oldalon az alábbi linkre kattintva.

A parkolóhálózat bővítésével kapcsolatos további információkat folyamatosan közli a szolgáltató hivatalos honlapján, illetve a sajtón keresztül.