Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Szúnyoggyérítés augusztus 24-én

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, augusztus 24-én, csütörtökön földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti óráktól dolgoznak.

Augusztus 24-én, csütörtökön a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Nagybácsa

Kisbácsa

Révfalu – Víziváros

Sárás

Hédervári út – Újfalusi töltés

14. számú út – Sárás II.

Bácsa töltés

Győr-Károlyháza

Dózsamajor

Győrszentiván ártér

Likócs

Likócs ártér

Győrszentiván kertváros

Győrszentiván

Rába töltés

Bécsi úti kertek

Pinnyéd

Püspökerdő

ULV tehnológia

Sziget – Újváros

Révfalu egyetemváros

Gyárváros

Tatai úti kertek

Banai úti kertek

Sashegy

Rozgonyi út

Jancsifalu

Nádorváros

Adyváros

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.