Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Szeptember 15-től rendelkezésre áll a távhőszolgáltató

A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága készen áll a lakások fűtésének megkezdésére, a fűtésindításnak műszaki akadálya nincs. A jogszabályok és közszolgáltatási szerződések szerint a szolgáltató szeptember 15-e és a következő év május 15-e között áll a felhasználók rendelkezésére, mely időszakban a felhasználók arra hatalmazták fel a társaságot, hogy az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést. A fűtést ebben a periódusban akkor indítja el a szolgáltató, ha a külső hőmérséklet napi középértéke – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – előreláthatólag nem haladja meg a +10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a +12 fokot.

Az ettől eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője kezdeményezhet írásban, és erre akkor kerülhet sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága ez év nyári időszakában is elvégezte a távhőrendszeren tervezett karbantartási és felújítási munkáit. Távhővezeték szakaszok cseréjére került sor az Aradi vértanúk útján és az Árpád úton, a Hermann Ottó utcában érintve a Bartók Béla út járdáját is, emellett a Szigethy Attila út 90. és 92., és a 102. és 104. számú épületek között. Új fogyasztók ellátására épült bekötővezeték a Generációk házához, a Magyar Ispitához és a Kazinczy utca 10-12. szám alatt megújuló épülethez. Meglévő hőközpontok elavult bekötővezetékek cseréjére került sor a Verseny utca 3-11. és a Hermann Ottó utca 24-26., a Szigethy Attila út 57-63., és az Ipar út 82-102. számú épületek üzembiztos ellátása érdekében, valamint a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat ellátó vezeték Vasvári Pál út alatt húzódó szakaszán. Több hőközpontban az elvégzett főberendezés cserék szintén a nagyobb üzembiztosságot szolgálják.