Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Sírhelykereső segíti a tájékozódást

A Győr-Szol Zrt. sírhelykereső információs pultot helyezett ki a Nádorvárosi temető bejáratánál. A sírhelykereső alkalmazás okostelefonon is elérhető a https://sirhelykereso.gyorszol.hu/ oldalon keresztül.

Könnyebbé vált a tájékozódás a győri Nádorvárosi köztemetőben, ahol összesen csaknem 63 ezer sír található. A Győr-Szol Zrt. sírhelykereső információs pultot helyezett ki a temető bejáratánál. A készülék segítségével bármelyik sírhelyre rákereshetünk név, születési, illetve halálozási dátum alapján.

Mindezt egyébként okostelefonunkon is megtehetjük a https://sirhelykereso.gyorszol.hu/ oldalon keresztül. Ez utóbbi platform előnye, hogy oda is navigál bennünket a keresett sírhoz.

,,Amikor megválasztottak polgármesternek, megfogalmaztam célként, hogy a temetőt 21. századi, európai szintre fejlesszük. Fontos, hogy az elhunytak hozzátartozóinak a temetőben ne kelljen bolyonganiuk a sírokat keresve. A most átadott rendszer nagy segítséget jelent mindenkinek, a használatával bárki eljuthat az általa keresett sírhoz. Szeretnénk egyébként továbbfejleszteni az információs pontot, amelyben majd például a híres emberek sírját is meg lehet találni” – jelentette ki az információs pont ünnepélyes átadóján dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A városvezetőhöz hasonlóan Radnóti Ákos alpolgármester is szorgalmazta az információs pult létrehozását. Egy évvel ezelőtt az egyik közmeghallgatáson vetődött fel először a téma, hogy legyen a temetőben sírhelykereső információs pont.

,,Már tavaly jeleztem a Győr-Szol Zrt.-nek hogy szükség lenne a sírhelykereső pontra, amely megkönnyíti az embereket abban, hogy megtalálják elhunyt szeretteik és barátaik sírját. Bízom benne, hogy a rendszer létrejötte sokaknak nyújt segítséget” – fogalmazott Radnóti Ákos.

Prédl Antal, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója elmondta, a 32 colos, érintőképernyős készüléket úgy tervezték meg, hogy minden korosztály számára egyszerűen kezelhető legyen. Egyúttal érdemes a weben és az okostelefonon keresztül elérhető keresőt is használni, hiszen a navigáció segítségével még könnyebben juthatunk el a sírokhoz.