Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Síkosságmentesítés – 2021. január 19.

A GYŐR-SZOL Zrt. a hétfőről keddre virradó éjszaka is folytatta az utak síkosságmentesítését. A társaság teljes állománya gépi és kézi erővel valamint alvállalkozók bevonásával takarította az utakat és a járdákat.

A január 18-án délután megindult havazás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt a szolgáltató hétfőn délután valamennyi saját munkagépével kivonult az utakra és síkosságmentesítő anyagot juttatott a burkolatra. A beavatkozás a társaság munkatervének megfelelően a hidakat és a felüljárókat, a tömegközlekedési útvonalakat, valamint a forgalmas főutakat érintette. Az esti óráktól a munkába bekapcsolódtak a készenlétben lévő alvállalkozók is, gépekkel és kézi munkaerővel.

A hidakat, felüljárókat, tömegközlekedési útvonalakat, a forgalmasabb főutakat nagygépekkel, a belvárosi és más városrészek szűkebb utcáit valamint a kerékpárutakat kisebb járművekkel, a buszmegállókat, a hidak, felüljárók járdáit, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket kézi erővel takarították. Szóróanyag kerül a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

A síkosságmentesítési munka a nádorvárosi és a Szabadi úti temetőben jelenleg is tart.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út) úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Korábban írtuk:

Megelőző síkosságmentesítés – 2021. január 18.

Győr területén 16 óra körül hószállingózás kezdődött, a hőmérséklet fagypont alatt maradt, ezért a GYŐR-SZOL Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya – úgynevezett „alásózással” – megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain.

Jelenleg 16 jármű és 21 munkatárs végzi a síkosságmentesítést. A társaság gépei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési és főútvonalakon dolgoznak.

Az éjszakai állomány folytatja majd a megkezdett munkát, mindaddig, amíg az időjárási körülmények indokolják.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.