Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Síkosságmentesítés – 2021. január 14.

A GYŐR-SZOL Zrt. az éjszaka folyamán teljes kapacitással végezte az utak síkosságmentesítését, a munka jelenleg is tart. A társaság nagy járművei a hidak, felüljárók, tömegközlekedési és főútvonalak síkosságmentesítéséről gondoskodtak. A járdákra, kerékpárutakra kisgépekkel juttatják ki a szóróanyagot. A munkagépek mellett kézi erővel is takarítják a járdákat, buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket.

A számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Mártírok út illetve Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út), a Nagy Imre utcában a Bakonyi úton, a régi Bácsai úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

Korábban írtuk:

Megelőző síkosságmentesítés – 2021. január 13.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csapadék várható Győr területén keddről szerdára (január 13-áról január 14-ére) virradó éjszaka. Ezért a GYŐR-SZOL Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya január 13-án este 10 órától – úgynevezett „alásózással” – megkezdi a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain.

A társaság 18 sószóró járműve és 24 munkatársa az előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon, főutakon juttatja ki a síkosságmentesítő anyagot. A belvárosi járdákat, buszmegállókat kézi erővel takarítják.

Ha az időjárási körülmények indokolják, a kora reggeli óráktól a szolgáltató teljes jármű- és személyi állománya valamint a szerződött alvállalkozók is bekapcsolódnak a munkába, hogy a reggeli fogalom megindulásakor a város legforgalmasabb útjai biztonságosan járhatóak legyenek.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.