Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Reggeli síkosságmentesítés

Az éjszakai havazás miatt keddre virradóra a Győr-Szol Zrt. készenlétben lévő állománya megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A síkosságmentesítési munkában a szolgáltató 28 járműve és a több mint 40 munkatársa vesz részt. A beavatkozás jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

A társaság járművei és munkatársai a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoznak, ugyanakkor szóróanyag kerül a főbb utak burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépekkel síkosságmentesítik, melyek előre meghatározott program szerint halkadnak. A belvárosi és más városrészek szűkebb utcáit, valamint a kerékpárutakat kisebb járművekkel, a járdákat, tereket kézi erővel takarítják.

A még szombaton kijuttatott szóróanyag több helyen megmaradt, így ez is hozzájárul a most lehullott hó olvasztásához.

Az időjárási előrejelzések további csapadékot jeleznek, ezért a nap folyamán a szükséges beavatkozásokat folyamatosan végzik a Győr-Szol Zrt, gépei és dolgozói.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Mártírok út illetve Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út), a Nagy Imre utcában a Bakonyi úton, a régi Bácsai úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.