Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Sokan látogattak el a győri távhőszolgáltató nyílt napjára

Sikeren zárult az elmúlt héten a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóságának nyílt napja. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendezik a Távhőszolgáltatás Napját, melyet idén az Erőművek Éjszakájával egy időpontban tartanak országszerte – október 28-án, pénteken tartottak. A Győr-Szol Rozgonyi úti telephelyén szervezett bejáráson közel kétszáz érdeklődő vett részt. 

Fotó: Kóka Enikő / Győr+

Az országos akcióhoz ebben az évben is csatlakozott a Győr-Szol Zrt., és megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A délelőtti és déli órákban iskolai osztályok, délután három órától öt óráig pedig lakossági csoportok vehetett részt a bejárásokon, melyek során szakavatott kollégák vezették körbe a látogatókat a Rozgonyi utcai telephelyen. Az összesen közel kétszáz résztvevő megtekinthette a fűtőerőművet, közelről láthatták, hogyan és hol termelik meg azt a hőt, ami távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 25 ezer lakásába, és mintegy 1000 intézménybe. Az óránként induló bejárásokon a társaság munkatársai bemutatták a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, azok működését. Emellett a látogatók megnézhették a geotermikus hő fogadására létesített állomást, megtudhatták, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, és hogyan jut egyre nagyobb szerephez a megújuló energia hasznosítása.

A nyílt napra kilátogatott Prédl Antal, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója is, aki hangsúlyozta: fontos, hogy a jövő generációja megismerkedjen a távhőellátás technológiájával, ezen belül is a megújuló energia hasznosításának lehetőségeivel, annak érdekében, hogy a fiatalok körében tovább erősödjön a környezetbarát szemlélet.

Az üzemlátogatások után apró ajándékokkal kedveskedett a látogatóknak a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága.