Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Módosított kémiai szúnyoggyérítés

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt május 18-án több helyen elmaradt a tervezett szúnyoggyérítés. Azokon a területeken, melyeken kiemelkedően magas volt a csípésszám, és a kezelés pótnapon nem lehetséges, ott elvégezték a munkát, ahol pedig nem történt meg a gyérítés, ott május 19-én a módosított program szerint végzik el a beavatkozást.

Ennek megfelelően május 19-én, pénteken a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Rába töltés

Bécsi úti kertek

Pinnyéd

Püspökerdő

Aranypart- Hédervári út – Újfalusi töltés

Sárás

Gorédűlő

Rabkert

Révfalusi töltés

Bácsai töltés

Nagybácsa

Kisbácsa

ULV technológia

Sziget-Újváros

Gyárváros

Gyirmót

Gyirmót horgászfalu

Rába töltés

Holt-Marcal

Nádorvárosi köztemető

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.