Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Melegvízmérő órák hitelesítése

A mérésügyről szóló törvény rendelkezése szerint az elszámolási célú mérők időszakos hitelesítéséről a mérőeszköz tulajdonosának, illetve használójának kell gondoskodnia. A mérésügyről szóló törvény végrehajtásáról rendelkező kormányrendelet a melegvíz-mérők hitelességének időtartamát 8 évben állapítja meg. A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága értesítést küld azon érintett ügyfeleinek, ahol a melegvíz-mérők hitelessége ez évben lejár és felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a hitelesítést el kell végeztetniük.

A postaládákba kerülő tájékoztató szerint a hitelesítésre kétféle módon van lehetőség.

A hitelesíttetés megvalósításának egyik lehetősége a jelenleg beépített melegvíz-mérő saját szervezésben történő újrahitelesítése. Ez esetben a mérő hitelesítést teljeskörűen a tulajdonos intézi, a szolgáltató csak a mérővel kapcsolatos adatváltozást regisztrálja a mérő kiszerelése előtt és a hiteles mérő beszerelése után.

A másik lehetőség az, ha az ügyfél a hiteles mérés feltételeit a GYŐR-SZOL Zrt. közreműködésével alakíttatja ki. Az ügyfél megrendelése esetén a hiteles mérést a melegvíz-mérő cseréjével a GYŐR-SZOL Zrt. teremti meg egy új, hiteles mérő beépítésével, melyre a társaság egy év garanciát biztosít. Amennyiben a fogyasztó a hitelesíttetésnek ezt a módját választja, a postázott tájékoztatóhoz mellékelt megrendelőlapot kell leadnia a kézhezvételtől számított 15 napon belül személyesen a társaság ügyfélszolgálati irodáinak valamelyikében (Orgona u. 10., Jókai u. 7-9., ETO Park – Nagysándor József u. 31.), vagy elküldheti elektronikus levélben a hitelesites@gyorszol.hu email címre, illetve postai úton a GYŐR-SZOL Zrt. címére: 9024 Győr, Orgona u. 10.

Amennyiben melegvíz-mérője hitelesítésére sem a mérő cseréjével, sem újrahitelesíttetésével nem kerül sor, úgy a szolgáltató 2025. január 1-től az ügyfelet kénytelen mérővel nem rendelkező díjfizetőnek tekinteni. A hitelesítés lehetséges módjairól, annak költségeiről, a szükséges eljárásról részletes információkat tartalmaz az érintetteknek kiküldött tájékoztató, de további felvilágosítást kaphatnak a fogyasztók a 96/505-050-es telefonszámon vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodákban.