Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Leállt a távfűtés Győrben

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóságának ellátási körzetéhez tartozó háztartásokban és intézményekben.

A szolgáltató a vonatkozó jogszabályok értelmében május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll, így egyrészt, ha addig hirtelen hidegebbre fordulna az idő, bármikor újra felmelegedhetnek a radiátorok, másrészt azokban a lakóépületekben, intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a Győr-Szol Zrt. továbbra is biztosítja a távfűtést.

A fűtés egyedi indítását a lakóközösségek közös képviselőjének írásban kell kezdeményeznie a szolgaltatasiuzem@gyorszol.hu e-mail címre megküldött levélben. A fűtésre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók – azaz a távhővel ellátott épület tulajdonosi közössége (társasház, lakásszövetkezet) – legalább 70 százaléka ezt kéri, és egyúttal ehhez megvannak a szükséges műszaki feltételek.

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező közösségek számára javasolt, hogy a május 15-ét követő nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyitott helyzetben hagyják, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint pl. a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.