Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Leállt a távfűtés Győrben

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóságának ellátási körzetéhez tartozó háztartásokban és intézményekben.

A szolgáltató a vonatkozó jogszabályok értelmében május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll, így egyrészt, ha addig hirtelen hidegebbre fordulna az idő, bármikor újra felmelegedhetnek a radiátorok, másrészt azokban a lakóépületekben, intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a Győr-Szol Zrt. továbbra is biztosítja a távfűtést.

A fűtés egyedi indítását a lakóközösségek közös képviselőjének írásban kell kezdeményeznie a szolgaltatasiuzem@gyorszol.hu e-mail címre megküldött levélben. A fűtésre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók – azaz a távhővel ellátott épület tulajdonosi közössége (társasház, lakásszövetkezet) – legalább 70 százaléka ezt kéri, és egyúttal ehhez megvannak a szükséges műszaki feltételek.

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező közösségek számára javasolt, hogy a május 15-ét követő nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyitott helyzetben hagyják, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint pl. a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.

Az épületek fűtési rendszereinek ütemezett, a Győr-Szol Zrt. által jóváhagyott tervek alapján történő korszerűsítésére a nyári időszakban (május 15. és szeptember 15. között) van lehetőség. A korróziós hatások elkerülése érdekében a fűtési rendszerek nem maradhatnak hosszú időre leürített állapotban, ezért a fűtési rendszerek ürítését és visszatöltését csak a szolgáltató szakemberei végezhetik el. Ezzel kapcsolatos igényeiket szintén a szolgaltatasiuzem@gyorszol.hu e-mail címen tudják jelezni.

Tájékoztató egyedi fűtésindítás kérelmezéséről

A távfűtés egyedi kérésre történő indításával kapcsolatban a következőkre szeretnénk felhívni a figyelmet!

A fűtés egyedi indítását a lakóközösségeknek kell jelezniük a közös képviselőnek! A fűtés visszaindítását a közös képviselőnek kell írásban kezdeményeznie a szolgáltatónál!

Ha az adott társasházat kiszolgáló hőközponthoz csak egy épület tartozik, akkor a szolgáltató egyetlen közös képviselő írásban beküldött kérésre is elindítja a szolgáltatást. A szolgáltató nem vizsgálja, a kérést mennyien támogatták a lakók közül, ez a lakóközösség és a közös képviselő ügye.

Abban az esetben, ha egy hőközpontról több társasházat is ellát a szolgáltató, akkor az ellátott lakóközösségek (nem az egyes lakók!) többségének kell kérnie a fűtési szolgáltatás indítását. Vagyis a szolgáltatási szerződés szerint az egyes közösségek legalább 70 százalékának kell kérnie a fűtés indítását.

Egy példa: 1 darab hőközpont 10 darab társasházat lát el távhővel. A 10 darab társasháznak 10 közös képviselője van. A távfűtés akkor indul el, ha a 10 közös képviselőből 7 közös képviselő írásban kéri azt. Tehát nem az lakók hetven százalékáról van szó, hanem az ellátott épületek arányáról!

Kérjük, a fűtési szolgáltatás indításának kérésével a közös képviselőt keressék!

A fűtési szolgáltatás költségét azokra a napokra is ki kell fizetniük a fogyasztóknak, amikor az általános távfűtési szolgáltatás leállítását követően egyedileg kérték a távfűtési szolgáltatás biztosítását.