Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés május 8-án

A folyók korábbi áradása miatt jelentősen megnőtt Győr közigazgatási területén a vízzel borított terület, a nedves, vízzel átitatott partszakaszok pedig az ár levonulását követően is ideális tenyészőhelyet jelentenek a szúnyoglárváknak. Az áradás mellett a párás levegő, az egyre melegebb időjárás is segíti a vérszívók szaporodását, így a következő hetekben számítani kell arra, hogy a szúnyogok nagy számban jelennek meg környezetünkben.

Ezért a Győr-Szol Zrt. ebben az időszakban fokozott erőfeszítéseket tesz a szúnyogpopuláció számának csökkentésére. Így a már áprilisban megkezdet és több alkalommal elvégzett biológiai lárvagyérítés után május 8-án hétfőn, ebben a szezonban először földi kémiai szúnyoggyérítésre is sor kerül. A kezelések nagy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 8-án, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti dolgoznak. A kezelések nagy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 8-án, hétfőn a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia
Rába töltés
Bécsi úti kertek
Bécsi út –Nép utca
Újvárosi töltés
Pinnyéd
Püspökerdő pinnyédi oldal
Aranypart – Hédervári út – Újfalusi töltés
Górédűlő
Rabkert
Révfalusi töltés
Bácsa töltés

ULV technológia
Győr-Károlyháza
Győrszentiváni ártér
Likócsi ártér
Vagongyár
Szabadi úti temető
Serfőződombi dűlő

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.