Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés május 23-án

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 23-án, csütörtökön földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. (Kedvezőtlen időjárás esteén a következő napon megkísérlik újra elvégezni a munkát.) A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint késő estig dolgoznak. A kezelések egy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 23-án, csütörtökön a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Marcalvárosi kiserdő

Rabkert

Rába töltés

Bécsi út – Sziget – Újvárosi töltés

Pinnyéd töltések

Kunszigeti út – Holt Duna krt.

Püspökerdő révfalusi oldal

Aranypart (Hédervári út – Újfalusi töltés)

ULV technológia

Ménfőcsanak (83. sz főút és Győri út közötti terület)

Városi parkok (Marcalváros I-II; Adyváros; Nádorváros; Szabadhegy; Belváros; Sziget-Újváros; Révfalu; Gyárváros)

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20:30.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.