Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés május 22-én

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 22-én, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti órákban dolgoznak. A kezelések nagy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 22-én, hétfőn a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Rába töltés bal part

Bécsi úti kertek

Nép utca- Újvárosi töltés

Pinnyéd

Püspökerdő mindkét oldal

Aranypart – Hédervári út – Újfalusi töltés

Győr-Sárás

Górédűlő

Rabkert

Rába töltés jobb part

Révfalu

Kisbácsa

Nagybácsa

Bácsai legelő

Győr-Károlyháza

Szentiván ártér

Likócs ártér

ULV technológia

Gyirmót

Gyirmót horgászfalu

Ménfőcsanak

Nádorváros

Városi parkok

Az elkövetkező napokra jósolt kedvezőtlen időjárás miatt előfordulhat, hogy a 2023.05.22 éjszakai csípésszámlálás eredményétől függően a megrendelésben nem szereplő, de fertőzött területen is várható gyérítés! Ebben az esetben a gyérítéseket nem feltétlenül a teljes, hanem a leginkább fertőzött területeken végzik a munkát, mivel a teljes terület kezelésére nem áll rendelkezésre elegendő idő.

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.