Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés május 12-én

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 12-én, vasárnap földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint késő estig dolgoznak. A kezelések egy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 12-én, vasárnap a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Sárás

Aranypart I-II. és környezete – Hédervári út – Újfalusi út

Révfalusi-Bácsai töltés

Bácsa városrészt határoló útszakaszok

Külső Bácsai út- Bárka utca

Kismegyer

Tatai úti kertek

Banai úti kertek

Sashegy

Nádorvárosi temető

ULV technológia

Gyirmót

Szabadhegy (József Attila lakótelep; Rózsák tere; Szabadhegyi temető)

Városi parkok (Adyváros; Nádorváros; Belváros; Sziget-Újváros)

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 19:30.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.