Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Frissítés: elmarad a kémiai szúnyoggyérítés június 8-án

20.30
Az esti időjárási körülmények miatt a szerda estére időzített gyérítés elmarad.

Korábban írtuk:

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 8-án, szerdán földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös technológiával működő berendezés a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Június 8-án, szerdán a következő területeken várható a melegködös technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezés feltűnése:

Pinnyéd – töltés
Sziget – Újváros töltés – Bécsi út
Rába töltés jobb bal
Radó sziget
Dózsa György rakpart
Bácsai töltés
Likócsi ártér
Nádorvárosi temető

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.