Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés július 22-én

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 22-én, pénteken földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak. A vérszívók szaporodásához kedvezőek az időjárási körülmények, így a szúnyogok száma az utóbbi napokban gyorsan nőtt, a gyérítésre a nagy meleg ellenére is szükség van. A kezelés idején és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani, de az éjszaka további részében van lehetőség a lakások, házak szellőztetésére. A szolgáltató a lakosság megértését kéri.

Július 22-én, pénteken a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Pinnyéd
Püspökerdő mindkét oldala
Sárás
Bácsa töltés
Vagongyár
Bécsi úti kertek
Rába jobb
Holt-Marcal
Marcalvárosi kiserdő
Górédűlő
Rabkert
Nádorvárosi temető
Gyirmót horgászfalu
Gyirmót
Ménfőcsanak
Sziget-Újváros
Révfalu
Szeszgyári lakótelep

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idejére a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.